Hidden Gems in Engeland

Hidden Gems in Engeland

Foto: thesouthamptonguide

Het is geen geheim dat Engeland veel te bieden heeft. Het maakt niet uit wat je zoekt, je kunt het hier vinden. De Engelse cultuur proeven? Ga naar Kent of de Cotswolds. De natuur in? Er zijn vele natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen zoals Exmoor en Dartmoor. Shoppen? Dan is Londen natuurlijk perfect! De bekendste plekjes kent iedereen denk ik wel, maar het land heeft ook veel ‘Hidden gems’. Ik ga er een paar voor je toelichten, die je moet bezoeken!

Barnard Castle

Barnard Castle kun je vinden in Teesdale, gelegen in het graafschap Durham. Dit kasteel ligt op een hoge rots wat een prachtig uitzicht biedt over de Tees Gorge. Het kasteel dankt zijn naam aan Bernard de Balliol. Het kasteel werd later uitgebreid door de Beauchamp familie en is uiteindelijk overgedragen aan Richard III.

Barnard Castle Teesdale

Foto credit: VisitEngland/Diana Jarvis

Barnard Castle was niet alleen een kasteel, maar was vroeger een levendig marktplaatsje, Momenteel is het een historische bezienswaardigheid. Naast het fantastische uitzicht zijn er veel dingen te doen. Zo kun je bootje varen over de Tees en winkelen, want er zitten nog veel ambachtelijke shops. Vergeet in het kasteel zeker net het embleem te spotten van Richard III.

Clevedon Pier

De Clevedon Pier, ook wel de Victorian Pier, bevindt zich in Somerset in het zuidwesten van Engeland. Als je op de pier staat, kun je in de verte Wales zien liggen. De Pier is niet zo toeristisch als bijvoorbeeld de pier in Brighton, maar spectaculair is ‘ie wel.

De Clevedon Pier is de enige Grade 1 pier van Engeland. Grade 1 betekent: “Buildings of exceptional interest.” Een bijzondere constructie dus én er een die je gezien moet hebben. Op en nabij de pier zijn veel dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar Tiffin, hier kun je heerlijk eten en drinken. Je kunt er de leukste souvenirs scoren en als je van vissen houdt is dit de beste locatie in Engeland.

Clevedon Pier Somerset

Foto credit: VisitEngland/North Somerset Council

Lansallos

Lansallos kun je vinden in de regio Cornwall. Lansallos is een afgelegen dorpje nabij het meer toeristische Polperro. Het strand is niet heel bekend, dus de kans dat je hier toeristen tegenkomt is vrij klein!

Lansallos is een dorpje waar an sich eigenlijk niet zoveel te beleven valt. Er staan een paar cottages en een kerk. Het mooiste van Lansallos is Lansallos Beach. Als je van rust houdt moet je hier heen. Het strandje is zeer idyllisch en de zee is hier helderblauw. Er zijn hier voor de rest geen faciliteiten aanwezig.

Lansallos, Cornwall

Foto credit: Cornwall beaches

Lud’s Church

Lud’s Church ligt in het westelijke deel van het Peak District National Park. De kloof is makkelijk te bereiken via the Roaches, Back Forest en Gradback en is zeer interessant voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Lud’s Church is een 18 meter diepe, door mos bedekte kloof boordevol historie, mythes en natuur waar je ook kijkt. Je waant je in een andere wereld. De kloof is slechts 100 meter lang, maar omdat er zoveel verschillende hoekjes en spleetjes zijn kan het heel lang duren voordat je alles ontdekt hebt.

 Lud's Church Peak District National Park

Foto credit: fellwanderer

Exbury Gardens

Waar te vinden
Exbury Gardens ligt in New Forest, Hampshire. De tuinen zijn makkelijke te bereiken per auto en is leuk voor elke doelgroep.

De Exbury Gardens is een terrein van ca. 80 hectare groot. Deze tuinen staan bekend om hun grote Rothschild collectie van rododendrons, azalea’s, camelia’s, zeldzame bomen en struiken. In elk seizoen heeft de tuin iets bijzonders te bieden. Voor kinderen is er een leuke play area.

 Exbury Gardens in New Forest, Hampshire

Foto credit: Exbury

Forest of Dean 

De Forest of Dean is een grote regio in de graafschap Gloucestershire. Het ligt in het westen van Engeland, vlakbij Wales.

Je kunt ontzettend veel dingen doen in het Forest of Dean. Vooral voor de actieve vakantieganger is dit de hemel op aarde. Je kunt hier mountainbiken, fietsen, ziplinen, kajakken en er zijn heel veel leuke attracties. Zoals het magische Puzzlewood, tot aan grotten en stoomtreinen. J.R.R. Tolkien heeft in Puzzlewood zelfs inspiratie opgedaan voor Middel-Aarde is in The Lord of the Rings! Voor iedereen is hier wel wat wils. Iets rustiger aan doen? Ga dan wandelen en bezoek de vele kastelen, musea en kathedralen.

Forest of Dean Gloucestershire

Foto credit: dave lewis 88/Flickr

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie