The Cotswolds – bezienswaardigheden

Cotswolds

Pittoreske dorpjes, landhuizen met mooie tuinen, een glooiend landschap… The Cotswolds is wat mij betreft typisch Engels! Wist je trouwens dat ‘Wolds’ in Cotswolds slaat op de glooiende heuvels? Een toepasselijke naam dus, voor deze mooie regio. Vandaag neem ik je mee naar de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in de Cotswolds.

Kastelen & landhuizen in de Cotswolds

Hoewel de regio Cotswolds niet heel groot is, ademt het geschiedenis. Er staan niet minder dan 44 kastelen, landhuizen en andere historisch interessante gebouwen. Eén van de bekendste is Blenheim Palace, het paleis waar Winston Churchill geboren is. Een rondleiding met een gids is hier zeker een aanrader. Ook Gloucester Cathedral is prachtig en een must-see voor fans van Harry Potter. De gangen van de kathedraal stonden namelijk model voor de gangen in Zweinstein. Ook de meisjestoiletten waar Hermelien wordt gered van de trol en de deur naar de leerlingenkamer van Griffoendor zijn hier terug te vinden.

Sudely Castle in the Cotswolds

Sudely Castle is ook een aanrader. Het kasteel kent een bewogen geschiedenis en ook de tien omliggende tuinen zijn de moeite waard om te bezoeken. Neem je kinderen er gerust mee naartoe, op de naastgelegen Adventure Playground vermaken ze zich prima in het houten en slingerend aan de zip wire.

De mooiste tuinen

Bij kastelen & landhuizen horen tuinen! En daar zijn er in de Cotswolds dan ook geen gebrek aan. Eén van de mooiste tuinen is Hidcote Manor Garden. De tuin is opgedeeld in verschillende ‘kamers’ met elk een eigen thema. Ook The Royal Gardens at Highgrove zijn een echte aanrader. Dit is de privétuin van Prince Charles en daarom is het niet mogelijk om de tuin zomaar te bezoeken, vooraf reserveren is noodzakelijk en je bezoekt de tuinen onder begeleiding van een gids.

Perfecte uitvalsbasis voor dagtripjes

Roman bath met Bath Abbey op de achtergrond

In The Cotswolds is veel te doen, maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om diverse dagtripjes maken. In de nabije omgeving liggen namelijk verschillende interessante plaatsen. Een paar aanraders: wellness-stadje Bath, studentenstad Oxford en festivalstad Cheltenham.

Zin gekregen om naar de Cotswolds te reizen?

Bezienswaardigheden in The Cotswolds

Met de ferry ben je er snel! Maak een overtocht naar Dover en je rijdt in een paar uurtjes naar deze mooie regio. Heb je vragen of aanvullingen? Laat het me weten via de comments!

OVERTOCHT NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie