In de herfst naar Engeland of Schotland? Doen!

In de herfst naar Schotland - Portree (Skye)

De herfst is een heerlijk seizoen om er even tussenuit te gaan naar Engeland of Schotland. Waarom precies? Ik geef je vier heel goede redenen….

Het landschap is op haar mooist

Over de herfsttinten kan vooral mijn collega Mayke schitterend vertellen, lees deze blogpost over herfst in Schotland maar eens. Ik krijg in ieder geval spontaan zin om mijn koffers te pakken en op reis te gaan! De mooie herfstkleuren zijn in Schotland zó intens dat ze haast wel nep lijken. Je komt gegarandeerd met de mooiste foto’s thuis!

Je hebt de natuur voor jezelf

De natuur is helemaal van jou in de herfst

Toch fijn als je dat ene mooie plekje niet met nóg honderd andere toeristen hoeft te delen! Nu staan Schotland en Engeland (op een paar uitzonderingen daargelaten) toch al niet bekend om hun massatoerisme, maar zo in het najaar is het nog net een tikkeltje rustiger. Heerlijk!

Het weer is vaak nog prima

Mountainbiken in Schotland

Net als bij ons kan het in de herfst nog prima weer zijn in Schotland en Engeland. De omstandigheden zijn in dit seizoen vaak perfect voor een actieve vakantie. Ga wandelen, fietsen of golfen in Schotland, of surfen in Cornwall bijvoorbeeld!

De prijzen zijn aantrekkelijker

Mooi meegenomen: in het najaar zijn de prijzen (vooral voor accommodaties) lager dan in het hoogseizoen. Ook onze overtochten naar Engeland zijn in deze periode aantrekkelijker geprijsd.

En waar moet ik dan precies zijn?

Lake District - Fotocredits: VisitEngland/Alex Hare

Een paar tips voor jouw herfsttripje:

  • Een stedentrip naar Edinburgh (na de zomerse drukte vol festivals en de Military Tattoo is het nu een stuk rustiger!)
  • Een weekje relaxen in de omgeving van Loch Lomond (bezoek ook zeker The Trossachs voor de mooiste herfstkleuren)
  • Uitwaaien in Zuid-Engeland (of ga iets noordelijker, naar Wales. De twee Nationale Parken daar zijn in deze periode schitterend)
BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie