Nazomeren in Schotland

Indian Summer in Schotland

Indian Summer is geen Schots fenomeen. Echter zou dat het naar mijn mening wel moeten zijn. De herfstkleuren zijn nergens anders zo mooi als in Schotland. Dat weerspiegelt zich op de landschappen, lochs, steden en niet te vergeten de kastelen. Nu is Schotland in elk jaargetijde de moeite waard om te bezoeken, maar toch vind ik de herfst persoonlijk een absolute aanrader. 

Skye

Kleurrijke huisjes in Portree, Skye

Eén van de mooiste én populairste gebieden van Schotland is Skye. Ik kan wel begrijpen waarom. Het landschap lijkt hier van een andere wereld. Tik het maar eens een keer in op Google, maar pas op. Je wilt er namelijk direct heen. Vooral wanneer het groen plaats maakt voor een oranje gloed. Lees hier meer over Skye.

Kastelen

Kastelen in Schotland - Eilean Donan Castle

Kastelen zijn er in Schotland in overvloed. Meer dan 3000 kun je er vinden. Ik vind kastelen persoonlijk erg interessant, voornamelijk omdat het me doet afvragen hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Toen ik in Schotland was heb ik er twee bezocht. Stirling Castle & Culzean Castle. Beide waren erg imposant. Stirling Castle vond ik sober bekleed, maar de locatie en het uitzicht maakte erg veel goed. Culzean Castle vond ik indrukwekkend vanwege het interieur. Het voelt daar echt alsof je terug gaat in de tijd. Zo zijn er nog vele andere prachtige kastelen in Schotland die zeker een bezoekje waard zijn.

Loch Ness

Urquhart Castle met Loch Ness op de achtergrond

Loch Ness is qua volume het grootste Loch van Schotland. Het is één van de grootste trekpleisters van het land, wat in stand wordt gehouden door het mythische wezen ‘Nessie’. Of Nessie bestaat is nog maar de vraag, maar ook zonder het beest te spotten is een bezoekje aan Loch Ness het zeker waard.

Edinburgh

Edinburgh - de hoofdstad van Schotland

De hoofdstad van Schotland is een must see. Edinburgh floreert in elk jaargetijde, in de herfst misschien nog wel het meest. De stad is romantisch, perfect om cultuur te snuiven. Maar ook kun je hier natuurlijk vertoeven in een écht Schots café en een heerlijke pint drinken. Winkelen kun je hier ook als de beste, maar eigenlijk is de sfeer proeven in deze stad al genoeg.

Whisky

Whisky proeven is een must in Schotland

Voor mij staat de herfst gelijk aan nog even samen genieten van het laatste zonnetje. Het Bourgondische een beetje opzoeken. Dat kan in Schotland natuurlijk maar al te goed. Schotse delicatessen zijn er in overvloed, maar de bekendste in natuurlijk whisky. Distilleerderijen zijn in Schotland niet schaars en allemaal maken ze hun eigen authentieke whisky. De smaak is bij geen een hetzelfde. Mijn advies… ga proeven! En kom erachter welke jouw favoriet is!

Boek nu een 7-daags retourovertocht en geniet van de Indian Summer in Schotland!

Op naar Schotland ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie