Loch Ness – het meest mystieke meer van Schotland

Urquhart Castle met Loch Ness op de achtergrond

Loch Lomond, Loch Katrine, ik vond het allemaal prachtig. Maar Loch Ness – het meest mystieke meer van Schotland – is toch wel een verhaal apart.

Loch Ness – meer dan Nessie

Natuurlijk draait het rondom het meer grotendeels om Nessie, maar er is meer. Tips van locals moet je altijd opvolgen, dus toen ik in onze B&B in Inverness het advies kreeg om via de zuidkant van het meer naar Fort Augustus te rijden, volgde ik die tip graag op. Het eerste stuk van de route rijd je tussen de bomen en zie je dus weinig van het meer, maar vanaf ongeveer halverwege het meer staan er een stuk minder bomen en kun je genieten van mooie uitzichten op Loch Ness. Maar, voor de echte attracties moet je toch echt aan de andere kant van het meer zijn.

Urquhart Castle

Urquhart Castle aan Loch Ness

Dé top-attractie aan Loch Ness is Urquhart Castle. Een kasteel met een behoorlijk bloederige geschiedenis (check Wikipedia) die tijdens een korte introductiefilm in het visitor centre bij het kasteel, uit de doeken wordt gedaan. Het kasteel zelf is inmiddels een ruïne maar door de vele info-bordjes krijg je toch een heel goed beeld van het leven in Urquhart Castle. De grootste attractie hier is echter het uitzicht op Loch Ness!

Loch Ness Centre & Exhibition

Het Loch Ness Centre & Exhibition in Drumnadrochit is een must voor fans van Nessie. Iedere paar minuten kun je deelnemen aan een tour. Je wordt hierbij van zaal naar zaal geleid en in iedere zaal krijg je meer informatie over de onderzoeken die er zijn gedaan om het bestaan van Nessie te bewijzen of juist te ontkrachten. De licht- en geluidseffecten zijn niet van hoge kwaliteit maar de informatie die je krijgt is echt interessant. De uiteindelijke conclusie of Nessie bestaat of niet? Dat verklap ik uiteraard niet…

Zelf naar Loch Ness?

Loch Ness

Je kunt alvast een virtueel kijkje nemen op Google Views (check ook zeker de onderwaterbeelden), maar het Loch in het echt bekijken is natuurlijk veel leuker! De makkelijkste manier om er te komen is via de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf daar rijd je in ca 5,5 uur naar Inverness of Fort Augustus, beiden een prima uitvalsbasis om Loch Ness te bezoeken. Plan wel onderweg nog even een overnachting in, want dit is te ver rijden voor één dag.

Ben jij al eens bij Loch Ness geweest? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie