Wat is er te doen in Edinburgh? Dit zijn de populairste bezienswaardigheden!

Wat is er te doen in Edinburgh

Edinburgh wordt door velen omschreven als één van de mooiste steden van Europa, terecht als je het mij vraagt! Door de authentieke architectuur en de vele bezienswaardigheden lijkt de stad een groot museum.

Bezienswaardigheden Edinburgh

Eenmaal in Edinburgh aangekomen, had ik eigenlijk nog maar één vraag: waar begin ik? Ik neem je mee naar een paar van de mooiste, populairste en meest interessante bezienswaardigheden in Edinburgh:

Royal Botanic Garden

Royal Botanic Garden

De botanische tuinen worden ze genoemd en toen ik ze voor het eerst zag, begreep ik waarom. Deze werkelijk schitterende tuinen staan vol met de mooiste bloemen, planten en waterlelies. Het is zowel een wetenschappelijke instelling als een toeristische attractie, de tuin bestaat sinds 1670 en werd gebruikt voor het kweken van medicinale planten. Vooral de binnentuin is prachtig. Door de subtropische temperatuur voelt het of je echt even in de jungle bent. Een schitterende waterval maakt het helemaal af.

Arthur’s Seat

Edinburgh met op de achtergrond Arthur's Seat

Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wel een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de hele stad. Deze vulkanische heuvel beklimmen lijkt een stuk eenvoudiger dan het is. Er zijn verschillende routes die naar de top leiden. Ik overschat mezelf en kies voor de steile route. Ik kan wel zeggen… dat valt tegen. Zonder enige voorbereiding (geen eten of drinken en geen fatsoenlijke schoenen) begon ik zeer positief, maar na 20 minuten flink doorlopen worden de beentjes toch wel zwaar, het verlangen naar wat te drinken neemt toe, maar de motivatie om de top te halen werd ook groter. Nog even doorlopen en ik ben er … toch? Ja! een kwartiertje later bereikte ik de rotsachtige top. En was het de moeite? Zeker weten! Het uitzicht is prachtig en het gevoel dat je een 251 meter hoge (berg) heuvel hebt beklommen, geeft een heerlijk gevoel. Mocht je Arthur’s Seat gaan beklimmen, zorg voor drinken en goede schoenen. Vergeet ook niet even een foto te maken, succes!

Palace of Holyroodhouse

Palace of Holyroodhouse - een van de populairste bezienswaaardigheden in Edinburgh

Tijdens een bezoek aan Edinburgh raad ik je een bezoek aan dit paleis zeker aan. Het is namelijk de officiële verblijfplaats van de Schotse koningin. Binnen zie je schitterende kunstcollecties, het leven van de familie door de jaren heen en buiten een prachtige tuin. Een bezoek aan dit paleis is echt de moeite waard. Vooraf tickets kopen is mogelijk en kan in het hoogseizoen de moeite waard zijn.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Edinburgh, neem dus vooral ook een kijkje bij onze andere artikelen over Edinburgh.

Edinburgh, hoe kom ik er?

Wil je een rondreis door Schotland maken? of alleen Edinburgh bezoeken? Neem dan de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Je eigen auto kan eenvoudig mee aan boord en na een nachtje varen kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Newcastle. Vanaf daar is het nog 2 uur rijden naar Edinburgh.

BEZOEK DFDS.NL ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Deze tips gaan we zeker volgen. Wij gaan overmorgen naar Newcastle en van daaruit willen we naar Edinburgh. Wij hebben zelf geen vervoer.
    Heb jij een tip voor ons hoe wij het beste (bus of trein, welk maatschappij etc.) naar Edinburgh kunnen gaan ?
    Alvast bedankt!

Geef een reactie