Cheer-io! De leukste bierbrouwerijen in Engeland

bierbrouwerijen in Engeland

In Nederland kun je er al tijden niet omheen: de opkomst van craft beers. In elke supermarkt en drankwinkel vind je talloze bijzondere soorten biertjes. Lopen wij vooruit op deze trend, of kunnen ze er in andere landen ook wat van? Dat laatste natuurlijk! Bier in Engeland is natuurlijk geen verrassing, ook hier kun je veel verschillende soorten biertjes vinden. Wij hebben een paar toffe brouwerijen voor je op een rijtje gezet.

Thornbridge Brewery

We beginnen deze lijst met de Thornbridge Brewery. Deze brouwerij bevindt zich in Derbyshire, centraal gelegen in Engeland. Het is opgericht in 2005 en heeft in de loop der tijd meer dan 350 nationale en internationale prijzen gewonnen. De focus lag in het begin op bier uit het vat, maar omdat de populariteit van bieren op fles enorm is gestegen, verkopen ze die sinds 2009 ook.

Thornbridge brewery in Bakewell

Thornbridge heeft ongeveer 20 bieren op fles en op vat. Allemaal met hun eigen smaak en alcoholpercentage. Hun aanbod verschilt van pale ales tot aan stouts en van porters tot Belgische stijl biertjes.

Een paar namen:

  • Wild Swan (White Gold Pale Ale)
  • Chiron (American Pale Ale)
  • Cocoa Wonderland (Chocolate Porter)
  • Bear State (West Coast IPA)

Slechts een kleine greep uit de vele soorten bieren.

Als je een tour wilt doen in de brouwerij, dan kan dat op woensdag, donderdag en vrijdag.

Website: https://www.thornbridgebrewery.co.uk/
Adres:Thornbridge 2015. Thornbridge Riverside Brewery, Buxton Road, Bakewell, Derbyshire DE45 1GS

Summer Wine Brewery

De Summer Wine Brewery ligt vlak bij Huddersfield, net boven het Peak District National Park. De brouwerij is geopend in 2008 en is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De passie voor bier is enorm in deze brouwerij. Het plan van Summer Wine is om bier uit Yorkshire op de kaart te zetten met hard werken en veel creativiteit.

Summer Wine Brewery in Honley

Met 9 unieke bieren probeert deze brouwerij Engeland te veroveren. Enkele bieren zijn alleen op vat te verkrijgen, maar een paar biertjes kun je ook op fles kopen. Zo heb je bijvoorbeeld de Barista: een bijzondere Espresso Stout. Daarnaast heb je onder andere ook nog de Teleporter (ten malt porter) en de Oregon (West Coast Pale Ale).

Je kunt de biertjes proeven op vrijdag, zaterdag en zondag. Probeer zeker de Pacer want dit is het flagship biertje van Summer Wine. Vanaf Huddersfield ben je er met 9 minuten met de trein.

Website: http://www.summerwinebrewery.co.uk/
Adres: Unit 2, Crossley Mills, New Mill Rd, Honley, Holmfirth HD9 6PL, UK

Tyne Bank Brewery

De Tyne Bank Brewery ligt, zoals de naam al deed vermoeden, in Newcastle. Op een paar minuten afstand van de Millenium Bridge kun je deze brouwerij vinden. Tyne Bank staat bekend om zijn vele bijzondere biertjes, naast hun normale assortiment. Zo hadden ze deze zomer bijvoorbeeld de Summer Breeze (met citroengras en gember) en de Valencian Sunset (een lekker citrusachtig biertje)

Tyne Bank Brewery in Newcastle

De “Core Beers” bestaat uit vijf biertjes. Dit zijn de:

  • Single Blonde
  • Monument
  • Northern Porter
  • Silver Dollar
  • West Coast Ipa

Je kunt deze brouwerij / tap bezoeken op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Meestal vanaf de middag tot in de avond.

Website: http://www.tynebankbrewery.co.uk/
Adres: 375 Walker Rd, Newcastle upon Tyne NE6 2AB, UK

Shepherd Neame Brewery

De laatste brouwerij op dit lijstje is de oudste brouwerij van Engeland. Shepherds Neame is opgericht in 1698 en ligt in het noorden van Kent. Vanuit Dover dus erg goed bereikbaar. De brouwerij brouwt klassieke en moderne biertjes en doet dat op hoog niveau.

Shepherd Neame in Faversham

De bieren die worden gebrouwen in Shepherd Neame zijn divers en hebben soms aparte ingrediënten. Een bekende naam is de Spitfire. De Spitfire ‘lijn’ bestaat uit een amberbiertje, goudbiertje en een lager. De brouwerij heeft ook een eigen ‘heritage lijn’ die de naam van de brouwerij draagt.

Je kunt een tour doen op reservering, met daarbij een tasting. Dit kost 14 pond. De tour duurt 80 minuten en neemt je mee door de wereld van Shepherd Neame.

Website: https://www.shepherdneame.co.uk/
Adres: 17 Court St, Faversham ME13 7AX, UK

Zelf proeven?

Zin gekregen in een lekker Engels biertje? Neem dan een overtocht van IJmuiden naar Newcastle of reis via Frankrijk naar Dover en binnen no time zit jij aan een authentiek gerstenatje.

IK LUST WEL EEN BIERTJE ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie