Nazomertje in Broadstairs

Broadstairs, Kent in de zomer

Waarom ging Charles Dickens zo graag naar Broadstairs in Kent? Omdat het er zo mooi is, natuurlijk. Laat dat meteen een reden zijn om er zelf ook eens naartoe te gaan, onder een heerlijke nazomerzon.

Broadstairs ligt in de noordoostelijke hoek van het graafschap Kent, vlak bij andere interessante stadjes als Ramsgate en Margate, boven een mooie baai die luistert naar de naam Viking Bay. Charles Dickens en zijn familie logeerden er tijdens hun vakantie op verschillende adressen. In het huis dat vandaag Bleak House heet (maar vroeger Fort House was – het huis lijkt wat op een fort) deed de schrijver inspiratie op voor zijn boek Bleak House en legde hij de laatste hand aan David Copperfield. Je kunt het huis bezoeken en je kunt er zelfs (niet goedkoop) logeren.

Bleak House in Broadstairs

In een ander huis dat met Dickens te maken heeft, huist vandaag het Dickens House Museum. Fans kennen de voormalige eigenares van dit huis, mevrouw Pearson, als het karakter Betsey Trotwood uit de Dickens-boeken.

Dickens House Museum in Broadstairs

Italiaans ijs

Het stadje Broadstairs bevindt zich bovenop de kliffen van Viking Bay. Je kunt naar het strand via een trap of met een ouderwetse lift. Beneden zit of lig je heerlijk uit de wind. Broadstairs heeft ook een zeezwembad, dat is een zwembad dat bij vloed helemaal onder loopt, waardoor je bij eb een met zeewater gevuld bad hebt.

Boven, op de promenade, bevinden zich twee heerlijk ouderwetse Italiaanse ijssalons: Morelli’s en Chiappini’s. De keuze aan smaken is er groot en aan sommige coupes ben je wel een halfuurtje bezig (en calorieën worden er niet geteld). Heerlijk smikkelen is dat!

Morelli's ijs in Broadstairs

Het stadje heeft heel wat originele winkeltjes en restaurants. Boek je een hotelkamer, zorg er dan voor dat je een kamer met zeezicht hebt.

Nog één tipje: in Kingsgate, een deelgemeente van Broadstairs, kun je via een smal pad naar Botany Bay, waar de uitgesleten kliffen je een spectaculaire foto garanderen.

Botany Bay Kingsgate

Broadstairs ligt op 36 km (45 minuten rijden) van de ferryterminal in Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie