De Western Highlands – de Schotse natuur op haar best

Glenfinnan Viaduct Schotland

De Western Highlands staat bekend om haar wilde natuur en ruige kustlijnen. Geen wonder dat veel natuurliefhebbers verliefd raken op dit stuk van Schotland. Als je hier eenmaal bent geweest wil je namelijk meer. Als je er nog nooit bent geweest, hier een paar tips om kennis te maken met dit prachtige stukje Schotland.

Glencoe

Wanneer je Glencoe bezoekt, lijkt het net of alsof je in een andere wereld stapt. De natuur is ongekend met hoge bergen en prachtige uitzichten. Je raakt betovert! Je kunt hier naar hartenlust wandelen of voor een uitdaging gaan en een berg beklimmen. Kost misschien wat energie, maar het is zeker de moeite waard!

Lees meer over Glencoe

Wandelen in Glencoe

Oban

Het dorpje Oban, bekend van de gekleurde huisjes, is een echte aanrader om te bezoeken. Een gemoedelijke, pittoreske stad aan de kust. Tijdens een roadtrip door Schotland is Oban zeker de moeite waard om een nachtje te overnachten. Ga bijvoorbeeld naar de Finn Falconry of de distilleerderij waar je de lekkerste Schotse whisky’s kunt proeven.

Lees meer over Oban

Gekleurde huisjes in Oban

Mull

Indrukwekkende uitzichten en prachtige natuur? Check. Een rijke geschiedenis? Check. Wilde dieren? Check. Het bijzondere Schotse eiland Mull heeft alles wat een natuurliefhebber nodig heeft. Als je op zoek bent naar een plek waar je even heerlijk tot rust kunt komen, dan is Mull jouw place to be!

Lees meer over Mull

Tot rust komen op het eiland Mull

Skye

Een van de mooiste regio’s in de Western Highlands is toch wel Skye. Hier kun je uitstekend de natuur ontdekken en heerlijke wandelingen maken. Je hebt hier namelijk de mooiste wandelroutes! Maak een wandeling langs de Fairy Pools, een hike door de Quiriang en een pittige tocht naar The Old Man of Storr.

Lees meer over Skye

Natuur in Skye

Ben je klaar om op avontuur te gaan in de Western Highlands? Bekijk dan hier de korte vakanties van DFDS en maak een reis om nooit te vergeten!

BEZOEK DFDS.NL ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie