Highlights in de Highlands

Glen Coe met de 'Three Sisters' op de achtergrond - Highlands

Het punt waar de heuvels overgaan in bergen, de natuur een stuk wilder is en de meren steeds groter worden. Op dat moment weet je dat je in het mooiste stuk van Schotland terecht bent gekomen: de Highlands! Maar naast al het natuurschoon, bergen en frisse lucht is er nog veel meer te beleven in deze regio. Ik heb 4 highlights voor je op een rijtje gezet die je echt niet mag overslaan tijdens jouw bezoek aan de Highlands.

1. Glencoe

Als je ergens geweest moet zijn, is het hier wel. Glencoe is de meeste indrukwekkende plek die je gezien kunt hebben in de Highlands. Het lijkt net of je in een schilderij bent beland met prachtige vergezichten, overweldigende natuur en hoge bergen. Deze plek is dan ook vaak gebruikt als set voor films zoals Harry Potter & Highlander. Maak een mooie wandeling door de bossen van dit gebied of ga voor een echte uitdaging en beklim Buachaille Etive Mor. Wanneer je meer in het zuiden van de regio zit, moet je zeker de Drie Zusters van Glencoe bekijken. Deze drie pieken domineren de zuidelijke skyline en geven je een prachtig uitzicht over de bossen.

2. Aviemore

Cairngorms

Als echte liefhebber van wintersport mocht deze natuurlijk niet ontbreken in mijn highlights. In de winter een prachtplek om te skiën maar in de zomer is dit gebied net zo leuk! Bezoek het Cairngorms National Park voor het spotten van wilde dieren of spring in een raft om de avontuurlijke rivier Sprey te trotseren. In dit gebied vindt je ook Loch Morlich, het strand tussen de bergen. Terwijl je geniet van de zon op dit ‘strand’, heb je uitzicht op de bergen waar meestal nog sneeuw ligt. Naast al deze dingen is er nog genoeg te beleven, deze regio is dan ook perfect voor een zomervakantie.

3. Fort William

Fort William met de Ben Nevis op de achtergrond

In de schaduw van de hoogste berg van Groot-Brittannië, aan de oevers van Loch Linnhe vindt je de outdoor capital bij uitstek: Fort William. Deze stad is rijk aan grote en kleine strategische forten en ademt één en al geschiedenis. Daarnaast is het ook het belangrijkste knooppunt in de Highlands. Een aanrader wanneer je in deze regio bent; je hebt heel veel leuke dagtours die je alles laten zien van deze omgeving binnen 1 dag, Enorm handig wanneer je hier niet heel lang verblijft, maar toch alles wil zien!

4. Loch Ness

Een van de vele Lochs in Schotland

Last maar zeker not least: het populaire Loch Ness. Iedereen kent de mythe wel, over het bekendste Schotse monster ‘Nessie’. Loch Ness ligt in de heuvels van Great Glen en is het op één na grootste meer van Groot-Brittannië.  Wanneer je Loch Ness bezoekt, is een boottocht zeker aan te raden of ga heerlijk eten langs de oevers van het meer. Wie weet, vang je wel een glimp op van ‘Nessie’!

Zelf naar de Highlands?

Pak de ferry van IJmuiden naar Newcastle en je rijdt in een paar uur naar de Highlands.

FERRY IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


7 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo allemaal. Mijn naam is Martin, en ik zou best wel een naar Schotland op vakantie willen voor 10 dagen en dan overnachten in diverse kastelen, en wandelingen maken in de bergen en bossen. Wie kan me daar meer over vertellen ? Ik wil dan met mijn eigen auto via de ferry naar Engeland reizen en dan zo af zakken naar Schotland.

 2. Met jullie hulp staat voor het voorjaar een mooie trip naar Schotland op poten. Edinburgh, 2 nachten Fort Augustus en nog een nacht Drymen…. Vanuit Fort Augustus gaan we verder langs Loch Ness richting Inverness, dan via het westen naar Eilean Donan. Op de terugweg zeker langs Glencoe!

 3. zou graag in de maand juni naar schotland gaan om te wandelen, glencoe zie ik wel zitten maar kunnen jullie me geen inlichtingen of suggesties geven in verband met overnachtingen ginder, dank bij voorbaat

  • Hallo! Zelf bieden wij geen overnachtingen aan in deze omgeving. Als persoonlijke tip kan ik een overnachting in Kinlochleven aanbevelen. Slechts een kwartiertje rijden van Glencoe en het is een schitterend plaatsje aan Loch Leven.

   Groeten, Sandra

 4. Leuke ideën voor ons aanstaande kruistocht door
  Schotland.

  Heb ik met groot interesse bekeken…..Bedankt voor
  deze infos.

Geef een reactie