Wandelen op Skye: Fairy Pools, The Quiraing & The Old Man of Storr

Wandelen Skye - Quiraing

Als je het vervelend begint te vinden, moet je het maar zeggen. Maar voor nu blijf ik nog even doorratelen over Skye. Een eiland waar ik instant verliefd op werd. Vandaag neem ik je mee naar de mooiste wandelroutes op Skye: een wandeling langs de Fairy Pools, een hike door de Quiriang en een pittige tocht naar The Old Man of Storr.

Fairy Pools

De sprookjesachtige Fairy Pools

De naam is sprookjesachtig en passend: ‘Fairy Pools’. De poeltjes zijn knalblauw en zien eruit alsof je er zo een duik in kunt nemen, maar vergis je niet: ze zijn ijskoud! Wij liepen er in de stromende regen, maar zelfs dan zien de Fairy Pools er nog prachtig uit, de foto doet het eigenlijk geen recht. Zorg voor goede wandelschoenen want het kan een beetje glad zijn, maar over het algemeen is dit gravelpad goed te bewandelen. Wat je kunt verwachten tijdens deze wandeling? Veel poeltjes en watervalletjes zoals op de foto hierboven.

De wandeling is 2.4 km lang en duurt 40 minuten. Dit is een enkele reis, je gaat over dezelfde route weer terug. Parkeren doe je op de weg tussen Carbost en Glennbrittle, de parking is goed aangegeven.

The Quiraing

The Quiraing op Skye

Het gebied waar ik voorafgaand aan mijn reis het meest naar uitkeek – The Quiraing. En ik werd zeker niet teleurgesteld. Dit is toch wel het meest dramatische landschap van Skye. Hoge kliffen, rotsformaties die overal oprijzen… Het is echt een andere wereld, je blijft maar foto’s schieten.

Deze wandeling van 6.8km is een rondwandeling en hij is pittig. Wij hebben de wandeling dan ook niet afgemaakt maar zijn na een kilometer of 2,5 omgekeerd. Ook al prachtig! Tip: de parkeerplaats is erg klein en je moet mazzel hebben om een plekje te vinden. Op tijd beginnen aan de wandeling is dan ook aan te raden.

The Old Man of Storr

Wandelen naar The Old Man of Storr op Skye

De ‘oude man’ is een van de meest herkenbare punten van Skye, deze eenzame rots staat hoog in de Trotternish ridge en is super fotogeniek. Het gravelpad er naartoe is redelijk steil. Een basisconditie is wel vereist.

De wandeling is 3.8 km lang (geen rondwandeling, je gaat dezelfde weg terug). Zeker het laatste stukje is erg steil, maar je hoeft niet persé tot het einde te klimmen om mooie foto’s te kunnen maken! Parkeren doe je bij de parkeerplaats aan het begin van de wandeling. Deze kun je niet missen, hij ligt langs de doorgaande weg, ongeveer 10 km vanaf Portree.

Voor alle details over bovenstaande – en nog 7 andere wandelingen op Skye – verwijs ik je graag naar deze website.

Zelf wandelen op Skye?

Ik ben op Skye geweest als onderdeel van een rondreis door Schotland. Via de ferry van IJmuiden naar Newcastle, door naar Edinburgh, omhoog richting de Highlands & Skye, en toen via Glencoe, Loch Lomond en Dumfries & Galloway weer terug. Een fantastische reis waar ik zeker nog vaker over zal vertellen op dit blog.

Heb jij al eens gewandeld op Skye? Wat was jouw favoriete wandeling?

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

3 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik heb een commentaar geschreven en verstuurd over deze blog. Nooit geplaatst gezien. Kan Sandra niet tegen een beetje kritiek?

  2. Een verhaal over wandelen op Skye, maar de genoemde wandelingen niet afgemaakt? Dat is vreemd. Je loopt toch niet op Skye (of elders) om fotootjes te schieten en af te vinken “been there, done that) dan doe je Skye echt te kort. Ik ben 72 en heb alle genoemde tochten gelopen. Beetje doorzettingsvermogen is genoeg. De Fairy Pools is ook te lopen als rondwandeling. Niet alleen toeristen, maar een mooie tocht door het hoogland. The Quirang is ook mijn favoriet, een prachtige, geweldige klimpartij. Ik heb heel erg genoten van Skye, het is er zo mooi. En ja, de parkeerplaatsen is een probleem, behalve bij de Fairy Pools. Maar even wachten tot er iemand weg gaat kan altijd, er zijn altijd mensen die alleen een foto komen maken.

    • Sandra

      Hallo Martina, we hebben inderdaad niet alle wandelingen afgemaakt. Onze hond liep mee en op een gegeven moment werd het pad toch wel erg heftig voor hem en zijn we teruggelopen. Goed om te horen dat je de wandelingen zelf wel hebt afgemaakt. Skye is inderdaad prachtig. Ik wist overigens niet dat je bij de Fairy Pools ook een rondwandeling kon maken, bedankt voor de tip.

      Groetjes, Sandra

Geef een reactie