7 redenen om met de auto naar Londen te gaan

Met de auto naar Londen

Wanneer je mensen vertelt dat je een weekje naar Londen gaat, is de vraag meestal: Met het vliegtuig of met de trein? Twee keer fout, wij gaan het liefst met de auto en de ferry van DFDS. Hier is waarom.

Tekst en foto’s Auto Review

1. Snelheid

Je leest het goed. Het vliegtuig lijkt sneller, maar met al het gedoe voor, tijdens en na het inchecken, ben je al snel net zoveel tijd kwijt als met het rijden. Anderhalf uur met de trein, een uur voor boarden aanwezig, een uurtje reserve tijd … Tegen de tijd dat jij in het vliegtuig zit, rijden wij de ferry in Duinkerken op. Aan de andere kant van de plas land je ergens ver buiten de stad. Wij parkeren de auto voor de deur. Voor de treinreis geldt tegenwoordig bijna hetzelfde als met vliegen, het is veel te veel gedoe.

2. Duinkerken

IMG_8375

Calais staat bekend als de meest bekende havenstad om naar Engeland te varen. Ook met DFDS vaar je als je wilt van Calais naar Dover. Onze voorkeur heeft Duinkerken. Dat is wat minder ver rijden, een tikje verder varen, maar de haven is aangenaam compact. Zonder veel gedoe rijd je zo de boot op. Ideaal.

3. Betaalbaar

Goed, we gaan ervan uit dat je een auto hebt. Als dat het geval is, ben je helemaal niet zo duur uit. Zeker niet wanneer je met twee of meer personen reist. Reizen met de trein of het vliegtuig lijkt vaak goedkoop, maar wanneer je op prettige tijden wil reizen (’s morgens heen, ’s avonds terug) zul je zien dat de prijzen snel oplopen. Vergeet ook niet de kosten van het reizen van en naar het vliegveld of de parkeerkosten mee te rekenen.

4. Vrijheid

_MG_83352

De auto biedt je een hoop vrijheid. Op de plaats van bestemming, maar ook onderweg. Je vertrekt wanneer je wilt, want de ferry’s varen de hele dag op en neer. En je rijdt hoe je wilt. Lekker snel over de snelweg of heerlijk lummelend binnendoor. Onze voorkeur: snel naar Duinkerken, dan even rusten met een kop koffie op de boot en vervolgens heerlijk binnendoor naar Londen. Vanaf Dover zijn de binnenwegen geweldig.

5. Hotel

Met de auto ga je natuurlijk niet midden in de stad zitten. Je rijdt gewoon naar een mooi hotel in een van de buitenwijken van de stad. Deze hotels hebben vaak voldoende parkeerplaatsen en voor hetzelfde geld als voor een bezemkast in de stad, kies je een prachtige hotelkamer iets erbuiten. Wanneer je oplet bij het boeken, zorg je ervoor dat je vlakbij een metrostation zit, zodat je in no-time in het centrum bent. Een dagkaart voor de metro is niet alleen handig, maar ook heel betaalbaar.

Bij DFDS kun je nu je overtocht en hotel in één boeken, dat maakt het allemaal nog een stukje makkelijker. Het inbegrepen Kingston Lodge Hotel ligt op een perfecte locatie als uitgangspunt voor een stedentrip naar Londen. Het hotel ligt op slechts 10 minuutjes lopen naar een treinstation die een directe verbinding heeft met Londen Waterloo! Kijk hier voor meer info!

6. Omgeving

_MG_83132

Londen is geweldig, maar de omgeving van de hoofdstad van Engeland is minstens zo mooi. Zeker wanneer je wat langer gaat, kun je er met je auto heerlijk op uit. Het landelijke gebied rondom Londen is rijk aan cultuur, natuur en geschiedenis. Bezoek het prachtige Oxford of rij een paar daagjes naar Brighton aan zee.

7. Rijden

Niet verder vertellen, maar Engeland is een heerlijk land om te rijden. Zowel de hoofdwegen als de binnenwegen zijn prima onderhouden. Ben je gek op rijden, dan zijn de kleine binnenweggetjes geweldig, je mag er vaak 60 mijl per uur rijden (ca. 90 km/h) en dat is in veel gevallen zelfs harder dan je wilt. Links rijden een probleem? helemaal niet hoor. Wanneer je de boot verlaat, wordt duidelijk aangegeven wat de bedoeling is. Eenmaal onderweg ben je zo gewend.

We lijmden met plezier nog twee dagen Brighton aan onze trip en genoten van de roadtrip er naar toe.

Fijne reis!

NAAR LONDEN ▸


9 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik ben nu een aantal keren met de auto naar de UK geweest waaronder naar Londen, zowel met de boot als met het vliegtuig en de trein. De auto heeft zeker mijn voorkeur en op de boot blijft toch het leukste. Je wordt goed vermaakt aan boord en je hebt een prachtig uitzicht. Aanrader.

  2. vanuit het midden van het land ben je niet in 3.5 uur op de boot tel daar maar minimaal 1 uur bij en dan nog inchecken.
    maar verder andere 6 punten zijn goed.

  3. Super leuk artikel! Ik krijg ook zin om met de auto na London te gaan, zeker met onze nieuwe nissan die we gekocht hebben!

  4. geweldig idee, ik heb op het moment geen auto , maar dit is zeker iets om te onthouden. Vertrekken jullie ook vanaf een Nederlandse haven ?

Geef een reactie