Zomer in Newcastle – tips voor jouw ‘Geordie Summer’

IJsjes eten aan de Quayside

Lang leve de zomer, mijn favoriete seizoen! Een echte “Geordie Summer” in Newcastle is dan ook niet weg te denken uit de vakantieplanning van dit jaar. Festivals, cocktails, strand, cultuur en historie zijn alle elementen die je nodig hebt voor een perfecte zomer in Newcastle. Met mijn 5 tips voor een echte “Geordie Summer” kan een zomers tripje naar deze bruisende stad niet meer stuk.

1. Quayside beach – volop zomer in Newcastle

Zomer in Newcastle - het stadsstrand

Oke, het is misschien geen echt strand met uitzicht op een heldere blauwe zee maar Quayside Beach is fenomenaal. Midden in het centrum van Newcastle, aan de rand van de Tyne, vindt je een uitgestrekt strand met palmbomen en ligbedjes. Tot eind september kun je genieten van de zon op dit stadstrand en werken aan een zonnebankbruin kleurtje zoals de echte Geordies die hebben.

2. The Botanist

Kom je nou net van Quayside Beach af en denk je, ik lust wel een lekker drankje of een ijskoud biertje? Midden in het centrum vindt je The Botanist, waar je vanaf het dakterras een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Ook kan je hier terecht voor een hapje tussen de middag of avond. Zeker een plek waar je geweest moet zijn!

3. Jesmond Dene Park

Jesmond Dene - een oase van rust

Jesmond Dene Park is een oase van rust en stilte tussen de drukte van Newcastle. Voor een dagje relaxen op je picknickkleedje is dit de ideale plek. Neem een mandje mee met Engelse lekkernijen en geniet van de zon. Met alleen maar groen om je heen en vogeltjes die fluiten krijg je een totaal ander beeld van het bruisende centrum.

3. Festivals in Newcastle

Het is weer zover, het festivalseizoen is begonnen! En er zijn zoveel verschillende festivals in Newcastle dat je een hele waslijst van kan maken. Van muziekfestivals die stuk voor stuk anders zijn (zoals het Americana Festival), tot het hilarische North East Comedy Festival. Waar ik vooral naar toe zou willen gaan, is het Mouth of the Tyne Festival. Dit is één van de beste muziekfestivals van Newcastle.

4. Cocktails on rooftops

Wanneer de avonden wat zwoeler worden in Newcastle, kun je deze het beste doorbrengen op de zo gehete rooftop bars. Beschut tussen de huizen, met meestal live muziek in de weekenden en de heerlijkste cocktails zijn dit perfecte plekken om je tijd in het centrum te vullen. Mijn nummer één is Tokyo Newcastle. Deze fancy cocktailbar heeft vaak toffe feesten of relaxte avonden in de agenda staan maar zeker mag je de Magic Numbers niet vergeten. Happy Hour on the Rocks!

5. Avondwandelingen langs de Tyne

The Quayside by night

Wat ik als laatste echt niet mag vergeten is een wandeling langs de Tyne tijdens zonsondergang. Wandel met een zak Fish & Chips langs de rivier en je ziet een adembenemend uitzicht. De 7 bruggen, de historische gebouwen, het BALTIC om niet te vergeten. Een uitzicht om u tegen te zeggen!

Zin gekregen in een zomerse citytrip naar Newcastle? Check deze 3-daagse MiniCruise!

CITYTRIP NAAR NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik ging bijna elk jaar naar Scotland in july zou ik nog weer twee weken willen gaan dan hoop ik te verblijven in the area of Berwick we zijn met zijn tweeen en de auto maar de pound is duur en de crossing too.

    Ik ben gepensioneerd en wordt gedurig geplukt, dus het tooexpensive

    Voordeliger maken dan is er weermeer animo voor.

Geef een reactie