The Botanist: daar moet je zijn geweest!

The Botanist in Newcastle

In 4 andere steden in de UK – waaronder Edinburgh – is het hippe ‘The Botanist’ al te vinden. Afgelopen jaar hebben zij hun deuren ook geopend in Newcastle. Dit vraagt natuurlijk om een verklaring waarom juist déze bar een bezoekje waard is. Ik zet ze voor je op een rij, want er zijn genoeg redenen / excuses te verzinnen om binnenkort een bezoekje te plannen aan Newcastle & The Botanist. 

logoToplocatie in het centrum

Bij Grey’s Monument in Monument Mall is The Botanist te vinden. Een fijne locatie middenin het centrum, dus perfect voor een pauze tussen het shoppen door. De bar is verdeeld over twee verdiepingen en vanaf het dakterras heb je een waanzinnig uitzicht over het centrum van Newcastle. Je kijkt zo Grey Street in. Dit is al een van de redenen waarom je hier zeker heen moet, een fotomomentje waard!

Waanzinnige inrichting

Als je binnenstapt in The Botanist, krijg je een warm welkom. Het interieur is groots, je raakt er niet uitgekeken. Ultieme blikvanger is de boom die middenin de bar groeit. Dit gecombineerd met romantische schilderijtjes op de muur en een ouderwetse wenteltrap levert een bijzondere sfeer op.

Topcocktails

Heb je even? Want als jij de drankenkaart vraagt, dan krijg je er ook één! Er is zoveel keuze en allemaal even lekker. The Botanist staat dan ook bekend om zijn personeel achter de bar: allen professionele cocktailshakers. Je drankjes worden geserveerd in een gietertje, te leuk. En ben je met vrienden, dan kun je ook één cocktail bestellen en samen delen.

Eten om je vingers bij af te likken

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Van tapas tot Fish & Chips en homemade hamburgers, steaks en kebab van de barbecue. Mmm…. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel dit toetje: een nog nét niet helemaal afgebakken chocolate chip cookie uit de oven, geserveerd met vanille-ijs en gezouten karamel. Wel met iemand anders delen, want de portie is vrij groot…

Samen met Blogster Anne van LittleBlackBook en LINDA. zijn we laatst naar Newcastle geweest, en ook Anne was laaiend enthousiast over The Botanist! Zie een sneakpeak van The Botanist in onderstaand filmpje:

Wanneer vertrek jij naar Newcastle ? Na een bezoek te hebben gebracht, horen we graag van je of jij ook zo enthousiast over je bezoek aan The Botanist bent.

ZELF NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie