Ga naar buiten en neem een break in de Baltische Staten

Het is wetenschappelijk bewezen, hoe vaker we buiten zijn, des te gelukkiger we worden. Kom uit je dagelijkse sleur en kom volledig tot rust in de natuur. Tijd om jezelf op te laden met nieuwe energie tijdens een heerlijke wandel- of fietstocht óf een van de andere vele outdoor activiteiten in de Baltische Staten. Wij hebben een paar tips voor je geselecteerd!

De parels van de Baltische Staten – origineel en ongerept

Ben je op zoek naar een nieuwe, onontdekte bestemming? Dan zijn de Baltische Staten zeker iets voor jou! Ontdek één van de mooiste natuurlijke bestemmingen van Europa. Litouwen, Estland en Letland bestaan uit de mooiste stranden, wouden en veel plekken die op de UNESCO erfgoed lijst staan. De outdoor liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met de prachtige kust, vele meren en rivieren waar je leuke activiteiten kunt doen midden in de natuur. De Baltische staten lijken qua landschappen op elkaar, maar als je naar de details kijkt, dan zijn er wel degelijk verschillen. Kies je voor één land of ga je naar alle drie?

Onze tips en hotspots

Litouwen: de onbekende schoonheid van de Baltische Staten

Litouwen is het grootste, meest zuidelijke land van de drie. De wouden, meren en rivieren maken voor 40% deel uit van de totale oppervlakte. Eén van de meeste noemenswaardige natuurlijke fenomenen is de Koerse Schoorwal, een langgerekt schiereiland waarbij het meest noordelijke deel (van Nida tot Klaipeida) tot Litouwen behoord. Deze Litouwse “Sahara” is uniek! Het bijna 100 kilometer lange en slechts 100m brede stuk land scheidt de Koerse Haf van de Baltische Zee. Door de combinatie van duinen, wouden en verschillende eilandjes staat ook dit gedeelte van het land op de UNESCO erfgoedlijst. Langs de kust vind je dorpjes als Juodkrante, Pervalka en Nida met de mooiste houten huisjes. Een aanrader om te bezoeken! Tip: geniet van de zonsondergang bij de Koerse Haf.

Letland: het groene hart van de Baltische Staten.

Meer dan 500 kilometer aan strand en wouden. Als outdoor liefhebber vermaak je je hier zeker wel een poosje. Ga bijvoorbeeld naar één van de nationale parken. Het Gauja National Park heeft de prachtigste flora en fauna, imposante rotspartijen en mysterieuze grotten, de meest rustgevende beekjes, kastelen en landhuizen. De rivier, die ook Gauja heet, creëert een landschap met glooiende heuvels. Ook wel het Letlandse Zwitserland genoemd, voornamelijk in de winter, want je kunt hier goed skiën! Tijdens warmere periodes kun je hiken, fietsen en kanoën. Tip: bezoek de Rots van Sietiniezis, een van de grootste zandsteen uitgravingen in Letland, de kilometerlange līču-Laņģu kliffen gehuld in mos of neem een boottocht over de Gauja. Kleiner aanpakken? Bezoek dan het schiereiland Nordkurland omringd door de Baltische Zee. Hier ligt het Slitere National Park. Hier raakt de baai van Riga de open zee. Voor een frisse duik ga je naar Cape Kolka.

Estland: een natuurrijk avontuur in Noord-Europa.

Estland trekt elke natuurliefhebber en is het kleinste land van de Baltische Staten. Dat maakt het fijn om door het land te reizen, want je verplaatst snel van plek. Het land biedt veelzijdige natuur met witte zandstranden en dichte bossen. Meer dan de helft van de inwoners wonen in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Het voordeel hiervan is dat het in de natuurgebieden een stuk rustiger is. In Estland mag je overal kamperen, dus kies je een plekje aan het strand of in het bos? Lahemaa is ook een enorm nationaal park (725 vierkante meter). Met prachtige wandelroutes, heides, vissersdorpjes en wilde dieren is dit park zeker een bezoek waard. Tip: combineer je bezoek aan het nationale park Lahemaa met de hoofdstad Tallinn, het is slechts een uurtje reizen. Een alternatief is Nätsi Võlla ten westen van Pärnu. Dit is een natuurreservaat waar je bessen kunt plukken en vele bijzondere vogels kunt spotten. Wil je ultiem ontspannen? Ga dan naar Pärnu, Haapsalu en kuressaare. Hier vind je spa’s om te relaxen!

Voor meer informatie over de natuurreizen ga je naar deze website.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie