To do list in Newcastle: het BALTIC hoort daar zeker bij!

BALTIC Museum Newcastle

Als je in Newcastle bent tijdens een MiniCruise of stedentrip, kun je verschillende musea, bezienswaardigheden en gebouwen bekijken, en misschien wil je ook nog shoppen en lekker eten. Maar iets wat zeker op je lijstje moet staan bij een bezoek aan Newcastle is het BALTIC, het museum voor hedendaagse kunst. Bijzondere lichtexposities, aparte foto’s en de meest bizarre kunstwerken: voor kunst- en cultuurliefhebbers een echte must see.

BALTIC – Museum voor hedendaagse kunst

Tijdens mijn laatste stedentrip naar Newcastle heb ik het BALTIC bezocht, ik was nu wel eens benieuwd naar al die kunstwerken! Het BALTIC, een bekend museum in Newcastle, is gevestigd in een oude meelfabriek en je vindt hier allerlei verschillende moderne kunstuitingen. Het BALTIC biedt lokale kunstenaars de kans hun werk te tonen. Zeker een aanrader om deze aparte kunstexposities te bekijken. Door de wisselende exposities blijft het aanbod letterlijk hedendaags.

BALTIC aan de Tyne

De museumshop van het BALTIC

De toegang tot het BALTIC museum is gratis, maar waarschijnlijk zul je toch de portemonnee trekken als je de museumshop bezoekt! In de shop heb je verschillende artistieke en unieke souvenirtjes. Niet de producten die ze overal al hebben, hier scoor je een origineel souvenir. Je kunt hier onder andere mokken, kladblokken, posters, boeken en vele cadeautjes kopen die je nergens anders vindt!

Topuitzicht vanuit het restaurant

Helemaal bovenin het museum vind je het SIX rooftop restaurant, bestel hier een heerlijke afternoon tea of een kopje koffie en bewonder het uitzicht over Newcastle. Je kijkt uit over de hele stad: de bruggen, de kerktorens en de rivier de Tyne… Het is allemaal te zien vanaf de hoogste verdieping van het BALTIC museum in Newcastle.

Tip: om te genieten van het uitzicht hoef je je portemonnee niet te trekken, de toegang tot het BALTIC museum is geheel gratis! Er is dus geen excuus om dit museum niet te gaan verkennen. Pak dus de boot naar Engeland voor jouw stedentrip Newcastle

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Geachte mevrouw /meneer,

    Onze dank voor ingezonden mail met trip info. Maar wij wachten op de najaar met vooral met bijzondere aanbiedingen.

    Met vriendelijke groeten.

    Toeki Karmidi

Geef een reactie