Jesmond & Jesmond Dene: ook dat is Newcastle

Jesmond Dene

Vorig jaar ging ik met vrienden naar Newcastle. Omdat ze er nog nooit geweest waren, had ik gekozen voor een taxitour waarbij we de highlights van Newcastle te zien zouden krijgen. Na de bekende bruggen en winkelstraten reden we naar Jesmond en Jesmond Dene. Ik was aangenaam verrast!

De wijk Jesmond is een oase van rust in bruisend Newcastle, op slechts 1,5 km afstand van het centrum. Hou je van bijzondere winkels, een beetje rust en mooie parkjes? Bewandel de volgende keer dat je naar Newcastle gaat dan eens niet de geijkte paden, maar neem de bus (38) of benenwagen naar Jesmond.

Winkelen, eten en drinken in Jesmond

Winkelen in Jesmond

In de typisch Engelse straatjes vind je de leukste speciaalzaken en boetiekjes waar je unieke koopjes scoort. Je kan het beste winkelen op Acorn Road en Clayton Road; hier vind je verreweg de meeste winkels. Trek gekregen? In Jesmond kan je ook heel goed lunchen.

Delicatessenzaakjes worden afgewisseld met de vertrouwde Starbucks en Subway op St Georges Terrace. Op Acorn Road vind je het retro café Kitsch’n. In jaren ’50 American style geniet je hier van lekkere broodjes, salades, sapjes en huisgemaakte cakes en scones. Yum!

Jesmond Dene Park: sprookjesachtig mooi

Jesmond Dene is een sprookjesachtig mooi park in de wijk Jesmond gelegen aan de rivier Ouse Burn. Tijdens een relaxte wandeling ontdek je de vele bossen, watervallen en meertjes. Op de website vind je mooie wandelroutes. Het park is aangelegd door Sir William Armstrong en zijn vrouw.

Sir William Armstrong was een uitvinder, industrieel en natuurliefhebber. Hij en zijn vrouw woonden tot 1835 in het Jesmond Dene huis. Ze kochten steeds meer land en zo ontstond het Jesmond Dene park, dat ze nalieten aan de inwoners van Newcastle. Het park zou het gevoel in de bergen na te bootsen:

I am a greater lover of nature than most people give me credit for, and I like her best when untouched by the hand of man. The mountain air and the vigorous exercise suit my constitution, and produce an exhilarating effect which sometimes almost amounts to intoxication – while the total absence of all restraint inspires a glowing sense of liberty which I never elsewhere experienced.
– Sir William Armstrong

Dus hou je van bijzondere boetiekjes, lekker lunchen en wandelen in het park dan is Jesmond een echte aanrader. Ga jij er volgende keer naar toe? Of heb je zelf nog tips? Laat het weten in een reactie!

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie