Een lang weekend Kent – what to do?

Wie Kent Kent? Ik in eerste instantie niet, maar na een studiereis kwam ik razend enthousiast terug. Wat is Kent leuk! En wat is er veel te doen!

Wie Kent Kent?

Omdat je binnen no-time in Kent bent, is de regio bij uitstek geschikt voor een kort uitstapje. Vanaf Utrecht ben je met drie uur in het Franse Duinkerken, je stapt aan boord van onze ferry en met twee uur ben je in Dover. Een kopje koffie drinken, even de benen strekken en genieten van het uitzicht op de opdoemende White Cliffs en je vakantie kan beginnen!

Een lang weekend Kent

Heb je een lang weekend naar Kent op de planning staan maar weet je nog niet zo goed wat je wilt gaan doen? Dan heb je vast iets aan mijn tips voor een lang weekend Kent.

Dag 1 – Port Lympne Safaripark

Port Lympne Safaripark

Vanaf de haven in Dover rijd je in 20 minuten naar het Port Lympne Wild Animal Park. Boek een jeepsafari en je wordt meegenomen op een heuse safari. De gids vertelt van alles over de dieren terwijl jij oog in oog staat met giraffen, olifanten en meer wilde dieren. Je kunt ook een overnachting reserveren in het park, voor een echte ‘glamping’ ervaring boek je een Elephant Lodge, een luxe tent met douche, toilet, keuken en comfortabele bedden.

Dag 2 – Hever Castle & Chartwell

Hever Castle

Op dag 2 rijd je in een uurtje naar Hever Castle, een schitterend kasteel uit de 13e eeuw met een waanzinnige kasteeltuin. Anna Boleyn bracht hier haar jeugd door. Aan de hand van de audiotour (Nederlands gesproken), kom je meer te weten over haar turbulente leven.

In een kwartier rijd je verder naar Chartwell, het landhuis waar Sir Winston Churchill woonde. We snappen wel waarom! Een prachtig huis, omringd door een minstens zo mooie tuin. Neem zeker een kijkje in Winston’s atelier om zijn schilderijen te bewonderen! Meer over Hever Castle & Chartwell lees je hier.

Dag 3 – Historic Dockyard in Chatham & Canterbury

De ochtend reserveer je voor een bezoek aan de Historic Dockyard in Chatham. Een groot -deels openlucht – museum waar je onder andere een heuse onderzeeër kunt bezoeken.

Rij daarna door naar de gezellige Middeleeuwse stad Canterbury voor een bezoek aan de beroemde kathedraal en een rondvaart door de stad. Neem zeker even de tijd om te shoppen in de gezellige straatjes. Zin in een gezellig avondje uit? Canterbury is een studentenstad dus wat dat betreft zit je hier zeker goed.

Dag 4 – Dover Castle & the White Cliffs of Dover

Neem even de tijd om lekker uit te slapen en rijd dan in een half uurtje naar Dover. Even wakker worden met een wandeling over de beroemde White Cliffs is een must! De uitzichten zijn echt schitterend en als je geluk hebt kun je ook nog een van onze schepen langs zien varen!

Daarna is het tijd voor dé attractie van Dover: Dover Castle. Een kasteel met een spectaculaire ligging, hoog boven de krijtrotsen. Vanaf de top heb je dan ook een schitterend uitzicht over de omgeving. Een bezoekje aan de Great Tower en de Secret Wartime Tunnels zijn een must. Trek minstens een een paar uur uit voor je bezoek aan het kasteel, er is namelijk erg veel te zien. Dan zit het weekend er helaas alweer op en is het tijd om weer op de ferry naar Duinkerken te stappen.

Heb jij nog goede tips voor een weekend Kent?

Een overzicht van de genoemde locaties in dit artikel:

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. In Kent kun je ook perfect golfen ! ’s ochtends naar Duinkerken en ’s middags al een balletje weg slaan op een prachtige golfbaan (waar er vele van zijn!).

Geef een reactie