Stedentrip Canterbury – de leukste tips

Wist je dat het gezellige Canterbury slechts een half uurtje rijden vanaf Dover ligt? In Caterbury kun je onder andere naar Canterbury Cathedral, Het uitgaansleven ontdekken, een riverboat tour maken en heerlijk relaxen. Ik geef je de leukste tips!

Canterbury Cathedral en middeleeuws straatbeeld

Wandel door Canterbury en je waant je even in de Middeleeuwen. Pittoreske straatjes en prachtige vakwerkhuizen vormen het straatbeeld. De echte blikvanger is de Canterbury Cathedral die stamt uit de 6e eeuw. Bijzonder aan deze kathedraal zijn de verschillende middeleeuwse muurschilderingen die nog te vinden zijn. Bewonder ook zeker de prachtige glas-in-loodramen.

Verken Canterbury vanaf het water

Stap in een van de roeibootjes van Riverboat Tours en je vaart in ongeveer 40 minuten door de stad, leuk om Canterbury eens vanuit een ander perspectief te zien! Ook kom je alles te weten over de geschiedenis. Canterbury is bovendien een echte studentenstad, het is dan ook niet verwonderlijk dat de gidsen van Riverboat Tours allemaal studenten zijn die je van alles kunnen vertellen.

Chillen in Canterbury

Ook voor een lekker hapje en drankje of gewoon even chillen zit je goed in Canterbury. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Country Pub ad Breder. Neem plaats aan de gezellige bar en geniet van een heerlijk zelf gebrouwen biertje en niet te vergeten lekker pub food! Is het mooi weer? Neem dan een kijkje bij de Westgate tuinen. Een oase van rust in het soms best wel drukke Canterbury. Ook een absolute aanrader om een middagje te picknicken.

Ontdek het bruisende uitgaansleven

Gezellige cafés, terrassen en hippe bars wisselen elkaar af in Canterbury. Ideaal voor een leuk avondje uit! Met het team hebben we aan cocktails genipt bij Tacos Locos in St Peter’s Street. Een uitgebreide kaart met de grappigste cocktailnamen. Wat dacht je van een heuse Killer Zombie of een Alligator Snapper? Wanneer je zin hebt om te dansen kun je terecht in nachtclub Chill, maar liefst 6 dagen per week geopend. Bekijk ook op TripAdvisor de leukste tips voor uitgaan in Canterbury.

Met de ferry van Duinkerken naar Dover

Vanaf het Franse plaatsje Duinkerken ben je in ongeveer 2 uurtjes in Dover, dat ligt op een half uurtje rijden van Canterbury. Met de 2 uur durende overtocht vermaak je je prima aan boord. Kies voor een vlugge hap in het Food Express-restaurant of neem plaats voor een maaltijd in het Bistro-restaurant. Daarna kun je nog even shoppen en genieten op het dek. Vooral als je net aankomt in Dover is het aan te raden op het dek te vertoeven, je aanschouwt dan de prachtige White Cliffs van Dover!

Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip naar Canterbury?

FERRY DUINKERKEN - DOVER ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Canterbury klinkt als een prachtige stad. Leuke review ook, bedankt voor de tip. Zelf ben ik lekker een weekendje naar breda geweest en daar in een hotelletje verbleven, was érg leuk. Maar canterbury gaat op de bucketlist.

Geef een reactie