Castle Keep: word meegenomen naar historisch Newcastle

Castle Keep - the Black Gate

Eén van de leukste bezienswaardigheden van Newcastle: Castle Keep! Stap bij dit kasteel naar binnen en je waant je in historisch Newcastle. Dit is weer eens iets anders dan een museum om kennis te maken met de cultuur van een stad. Ook leuk voor de kinderen en nog educatief ook. 

Geschiedenis Castle Keep Newcastle

De zoon van Willem de Veroveraar, Robert Curthose, bouwde in 1080 een fort. Het fort werd opgebouwd uit hout. Bij het bouwen van Castle Keep was de naam van de stad ‘geboren’: New Castle. In 1168 werd de stenen fundering gebouwd. Een kasteel uit het Normandische tijdperk, een historisch pareltje van de stad Newcastle.

Castle Keep: groter dan verwacht

In Castle Keep vind je de ‘Garrison’ kamer en kapel. Deze kamer werd gebruikt voor berging en een ander gedeelte was een gevangenis voor de streek Northumberland. Van buiten lijkt Castle Keep een klein kasteeltje, maar als je naar binnen gaat zie je dat je je flink hebt vergist! Allemaal gangen leiden je naar verschillende kamertjes en hallen, trap op, trap af en je wordt weer verrast door een ruimte die je nog niet eerder hebt gezien. Bewonder ook de ‘King’s kamer’, de ‘Gallery’, maar ga zeker ook even kijken op het dak. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht over Newcastle.

Het uitzicht vanuit Castle Keep

Uitzicht vanaf Castle Keep in Newcastle

Hierboven is een sneak peek te zien van het uitzicht, maar de rest zal je zelf moeten bewonderen! Castle Keep is echt een aanrader om te bezichtigen tijdens een MiniCruise naar Newcastle.

Naast Castle Keep is er nog veel meer te doen op cultureel gebied, lees hier verder over cultuur in Newcastle. Bijvoorbeeld het BALTIC museum voor hedendaagse kunst en het Grey’s Monument zijn de moeite waard om te bewonderen.

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


4 Reacties Schrijf een reactie

  • Hi Catharina,

   Je vindt het kasteel vlakbij de Tyne river. Het precieze adres is: Castle Garth, Newcastle upon Tyne NE1 1RQ, Verenigd Koninkrijk.

   Veel plezier alvast in Newcastle!

   Groeten,
   Michelle

 1. Hierboven staat: “De zoon van Willem de Veroveraar, Robert Curthose, bouwde in 1808 een fort.”
  Vind u niet dat hij erg lang heeft geleefd? Dat zou ik ook wel willen.
  Sincerely, Gertjan vd Sleen (Anglofiel)

Geef een reactie