Kastelen in Kent

Hever Castle

Kent is het oudste graafschap van Engeland, het is dan ook geen verrassing dat je juist hier talloze kastelen en landhuizen kunt bewonderen, velen nog in een zeer goede staat! Ik bezocht drie kastelen in Kent voor jullie:

Hever Castle – het tragische verhaal van Anna Boleyn

Hever Castle is een schitterend kasteel uit de 13e eeuw maar dat is er zeker niet aan af te zien. Het kasteel wordt zeer goed onderhouden en in de bijbehorende tuinen waan je jezelf een ware kasteelvrouwe, wat een pracht! Ook van binnen is het kasteel prachtig gerestaureerd. Anna Boleyn (echtgenote van de Engelse koning Hendrik VIII en koningin van Engeland) bracht haar jeugd door op Hever Castle. Haar levensverhaal is in één woord samen te vatten als ‘turbulent’, in 1536 werd Anna in de Tower of London onthoofd op beschuldiging van overspel en hekserij.

Tip: volg de audio-tour waarbij je aan de hand van een gids door het kasteel wordt geleid. Zeker de moeite waard!

Dover Castle – het grootste kasteel van Engeland

Het middeleeuwse Dover Castle werd in de twaalfde eeuw gebouwd in opdracht van Hendrik de Tweede. Het kasteel is spectaculair gelegen, hoog boven de beroemde witte krijtrotsen van Dover. Klim dan ook zeker even naar boven voor een schitterend uitzicht over de omgeving. Ook een bezoekje aan de Great Tower is niet te missen, hier nemen acteurs je mee terug in de tijd. Wil je Dover Castle bezoeken, trek hier dan zeker een paar uur voor uit. Het terrein is namelijk erg groot en er is veel te zien.

Tip: een rondleiding door de oorlogstunnels is een must!

Chartwell – het huis van Winston Churchill

Chartwell is het landhuis waar Sir Winston Churchill van 1924 tot zijn dood woonde. Hij was gek op de schitterende omgeving van het landgoed en deed hier volop inspiratie op voor zijn favoriete hobby: schilderen. Tijdens een bezoek aan Chartwell namen we een kijkje nemen in het indrukwekkende huis van Churchill, dat in originele staat is gehouden. Vooral de ‘dining room’ is spectaculair. Chartwell is ook leuk met kinderen. Ze kunnen heerlijk door de grote tuinen dwalen, zwemmen en het ‘schommelpad’ volgen, een wandeling door het bos met schommels in de bomen.

Tip: neem een kijkje in de studio om de schilderijen van Sir Winston Churchill himself te bewonderen.

Zelf de kastelen in Kent bezoeken?

Tip: als je meerdere kastelen gaat bezoeken is het wellicht te overwegen om de Gardens & Gourmet pas aan te schaffen. Deze pas geeft je gratis toegang tot Hever Castle, Leeds Castle, Penshurst Place, Groombridge Place en Shepherd Neame (plus nog heel veel meer tuinen in Kent, en korting in allerlei heerlijke bars en restaurants).

Zelf bezoeken? Boek dan een overtocht van Duinkerken naar Dover (of Calais-Dover).

OVERTOCHTEN NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ben 3 jaar geleden in Dover Castle geweest, na bijna 4 uur gelopen te hebben en de oorlogsgangen gezien te hebben kwamen tot de ontdekking dat je hier zeker 8 uur nodig hebt om alles te bekijken.
    Veel hebben we nog niet kunnen zien maar dat komt een volgende keer.

Geef een reactie