Op safari in … Engeland!

Safari in Engeland

Op safari in Engeland? Jep, het is geen typfoutje maar het is echt waar. Tijdens een tripje naar Kent in Zuid-Engeland verbleef ik een nachtje in safaripark Port Lympne – The Aspinall Wild Animal Experience.

Port Lympne Wild Animal Park – oog in oog met een giraffe

Port Lympne is een van de grootste wildparken in Groot-Brittannië. Het leuke is dat dit wildpark geen standaard dierentuin is. De dieren hebben ruime buitenverblijven en zitten niet opgesloten in kleine hokken. Een deel van het park is zelfs helemaal open, waardoor je je op de Afrikaanse vlaktes waant. Tijdens een jeepsafari kan het dus zomaar voorkomen dat je ineens oog in oog staat met een giraffe! Tijdens de safari vertelt de ranger veel over de dieren waardoor het niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring is.

Naast safari’s worden er in Port Lympne diverse andere activiteiten aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld een “Animal Encounter” reserveren, waarbij je in dertig minuten een exclusief kijkje achter de schermen krijgt, bij bijvoorbeeld de gorilla’s, tijgers of neushoorns.

Glamping in Engeland

Glamping tussen de wilde dieren

Overnachten tussen de wilde dieren, hoe gaaf is dat! In Port Lympne zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden, van een redelijk basic tent tot een super-de-luxe cottage. Ze hebben allen één ding gemeen: je slaapt echt op het park. Stelletjes kiezen voor de 2-persoonstenten ‘Livingstone Lodge’. De tenten liggen pal voor de drinkplek waar de dieren iedere ochtend om 7.30 uur gevoederd worden. Je zit hier dus front row tijdens voedertijd!

Families kiezen voor een Elephant Lodge, grote tenten voor 8 personen, met douche, toilet, keuken en comfortabele bedden. Het woord glamping is hier zeker op zijn plaats. De tenten kijken uit over het olifantenverblijf, dus ’s ochtends word je gewekt door toeterende olifanten. Weer eens wat anders dan een kraaiende haan!

Livingstone Cottage

Wij hadden het geluk om te verblijven in de meest luxe accommodatie van het park: de Livingstone Cottage. Een typisch Engelse cottage voor 8 personen met luxe ingerichte kamers en een privéchef die je ’s avonds verwent met een heerlijk 4-gangen diner. ’s Ochtends maakt hij een full English breakfast voor je klaar, uitgeserveerd door de hostess. Echt een ultiem luxe ervaring dus!

Port Lympne – je bent er zo vanuit Dover

Port Lympne ligt op slechts dertig minuten rijden van Dover en is dus een perfect uitstapje na een overtocht vanuit Duinkerken of Calais. Voor meer informatie ga je naar de website van The Aspinall Foundation.

OVERTOCHT NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie