Reisreporters Marc & Jessi treden in de voetsporen van de Druïden

Muur van Hadrianus

Reisreporters Marc & Jessi reisden voor Columbus magazine naar Schotland. Hun missie:  treed in de voetsporen van de Druïden. En dat deden ze! Dankzij hun trip kwamen ze op de mooiste, nog onontdekte plaatsen in Schotland terecht. Al hun ervaringen lees je hier, maar wij maakten voor jullie een samenvatting van hun rondreis door Schotland.

Muur van Hadrianus & Edinburgh

Na een rustige overtocht start de rondreis met een bezoek aan de muur van Hadrianus. Deze verdedigingslinie werd gebouwd door Hadrianus, keizer van Rome van 117 tot 138 na Chr. Aan het einde van de middag wordt er koers gezet richting Edinburgh. Het doel is om de wat minder bekende plekjes van de stad te laten zien, dus wordt er een stop gemaakt bij het Ashley Boathouse. Een heerlijk rustig plekje aan het Union Canal, en bij Calton Hill. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en vaak kun je hier genieten van een mooie zonsondergang.

De stenen cirkel van Croft Moraig

Op zoek naar de Druïden

Na nog een korte wandeling door Edinburgh wordt de reis voortgezet richting Druid’s Seat Wood. In dit bos ten noorden van Perth staat een stenen cirkel die bekend staat als belangrijke rituele plaats voor de druïden. Helaas bleek de weg er naartoe onbegaanbaar, dus reden ze snel door richting een andere stenen cirkel, die van Croft Moraig in Aberfeldy. Na nog snel wat foto’s genomen te hebben begint het hard te regenen, dus op naar het hotel!

Nog meer stenen

De omgeving van Loch Tay blijkt zeer fotogeniek. Bij mooie weersomstandigheden kun je schitterende foto’s maken in de reflectie van het meer. Via nóg een stenen cirkel (in Killin) gaat de reis verder naar Mull, een schitterend eiland langs de kust van Schotland. Maak onderweg zeker een stop bij de ruïne van Kilchurn Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen in Schotland.

Tip: overnacht op Mull bij een echte local

Rondreis Schotland - het eiland Iona 

Iona – een heilig eiland

Na op Mull heel wat wildlife gefotografeerd te hebben (schapen, herten en natuurlijk de typisch Schotse Highland Cow) nemen Marc & Jessi de ferry naar Iona. Dit eilandje staat bekend als de opleidingsplaats voor de druïden. Iona is ook de bakermat van het christelijke Schotse geloof. De abdij op Iona is dan ook een heilige plaats voor de Schotten. Vele Schotse koningen werden hier begraven.

Op de boerderij in Schotland

Het voordeel van overnachten bij locals? Je mag met ze mee om de dieren van dichtbij te bekijken! Een unieke kans dus om de Highland Cow van dichtbij te zien. Wat zijn het toch een fotogenieke beesten. Die dag stond verder het zuiden van Mull op het programma, met onder meer het parelwitte zandstrand van Calgary en Tobermory, het grootste stadje op Mull. Die laatste staat bekend om de kleurrijke huisjes.

Toeristisch – maar schitterend – Glencoe

Echte hikers gaan naar Glencoe. Kenmerkend voor het landschap zijn The 3 Sisters, drie hoge bergtoppen waar regelmatig nog wat sneeuw op te vinden is. Echte diehards beklimmen de Anoach Dubh, waar volgens een Keltische legende de bard Ossian geboren werd. Ook voor minder ervaren wandelaars zijn hier echter mooie wandeltochten te maken.

Het einde is in zicht

Op de laatste dag staat Cairnpapple Hill op het programma. Een Keltische grafheuvel waarin zich twee graven bevinden. Voor liefhebbers van geschiedenis een echte must!

Video van Marc & Jessi’s Rondreis Schotland:

Zelf deze rondreis Schotland maken? Boek dan een overtocht IJmuiden – Newcastle en je bent al na een uur rijden in Schotland!

OVERTOCHT IJMUIDEN-NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie