Waarom ik na mijn eerste cruise megafan ben

cruiseferry van Oslo naar Kopenhagen

Een kleine backpack, twee prachtige steden en ontelbaar veel fantastische uitzichten. Dat waren de ingrediënten van mijn eerste cruise ooit. Als doorgewinterde backpacker was een cruise geen voor de hand liggende keuze. Maar in deze blog vertel ik je waarom de cruisewereld er een fan bij heeft!

Eerder liet ik Scandinavische landen vaak links liggen, omdat ze duur zijn en ik bang was dat ze voor backpackers niet echt geschikt waren. Toch werd ik langzamerhand nieuwsgierig naar de fjorden die er op elke foto prachtig bij lagen en naar hippe Scandinavische steden. De keuze was snel gemaakt. Ik wilde naar Noorwegen om een fjord in het echt te zien en naar Kopenhagen om te ervaren hoe het is om door een typische Scandinavische stad te lopen.

Al snel boekte ik een ticket van Nederland naar Oslo en een ticket van Kopenhagen naar Nederland. Nu moest ik alleen nog een manier vinden om me tijdens mijn reis van Oslo naar Kopenhagen te verplaatsen. Ik kon natuurlijk voor een paar tientjes acht uur lang met de FlixBus gaan, maar gelukkig gaf Google een veel leukere optie: ‘Veerboot Oslo Kopenhagen’…

De boot zou om 16.30 uur vanuit de haven in Oslo vertrekken en de volgende dag om 9.45 uur in de haven van Kopenhagen aankomen. Perfect! Voor slechts 88,00 euro boekte ik mijn eigen hutje en mijn eerste cruise was hiermee een feit. Waarom dit zeker niet de laatste was, leg ik je hier uit.

cruiseferry van Oslo naar Kopenhagen

  1. Je kijkt je ogen uit

Het begon direct toen ik binnenkwam, de cruise zorgt voor een echt Titanic-gevoel (zonder het bijbehorende zinken gelukkig). Aan boord heb je je eigen hut(je) en er zijn restaurants, winkels en zelfs een zwembad! De prijzen aan boord zijn trouwens ook heel redelijk, helemaal wanneer je net als ik uit een dure stad als Oslo komt.

  1. Prachtige uitzichten

Mijn doel in Noorwegen was het zien van een fjord. Helaas zijn veel excursies naar mooie fjorden aardig prijzig en wil ik als budgetreiziger toch een beetje op mijn portemonnee letten. Gelukkig voer het cruiseschip een paar uur lang tussen de Oslofjord door. De uitzichten had ik voor geen goud willen missen en ik ben dan ook pas laat weer terug naar binnen gegaan.

Oslofjord, cruiseferry van Oslo naar Kopenhagen

  1. Leuke andere reizigers

Van tevoren dacht ik dat cruisen vooral iets voor oudere mensen was. Maar aan boord zie je gezinnen, stellen en natuurlijk ook toeristen die iets ouder zijn. Toen ik even rondliep, raakte ik in gesprek met en ouder stel dat al voor de 38e keer op cruise was. Onder het genot van een wijntje vertelden ze me over alle mooie reizen die ze al gemaakt hadden.

Nadat ik alles aan boord had bekeken, van de uitzichten had genoten en uitgekletst was met medereizigers, ging ik lekker naar mijn eigen hutje. De afgelopen nachten in Noorwegen had ik doorgebracht in een slaapzaal in een hostel, dus mijn eigen hutje was een welkome luxe. De volgende dag kwam ik uitgerust in Kopenhagen aan. De cruisewereld had er die nacht een groot fan bij gekregen.

Nyhavn Kopenhagen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf ook graag de prachtige fjorden bekijken? De overtocht van Kopenhagen naar Oslo is dan een goede optie!

Geschreven door: Jorien Slager

MET DE FERRY VAN KOPENHAGEN NAAR OSLO ▸


Geef een reactie