Hornby: voor grote en kleine kinderen

Hornby Hobbies Visitor Centre, Margate

Ik ken een attractie in Kent waarmee je in één slag alle grote en kleine kinderen een plezier kunt doen: Hornby Hobbies Visitor Centre in Margate. Hornby is een wereldberoemd merk van miniatuurtreinen en dat is wat je daar kunt zien: treintjes en modelauto’s.

De geschiedenis van Hornby gaat terug tot 1908. Toen begon ene Frank Hornby in Liverpool met de productie van Meccano. In 1920 begon hij ook treintjes te maken, later volgden autootjes: de wereldberoemde Dinky Toys! Meneer Hornby werd een van de grootste producenten van modeltreinen en –auto’s ter wereld.

Hornby Hobbies Visitor Centre, Margate

In de jaren 50 verhuisde de productie van Hornbytreintjes naar Margate in Kent. Daar worden vandaag geen treintjes meer gemaakt (in verre landen kan dat tegenwoordig veel goedkoper), maar het bezoekerscentrum staat er wel nog.

Racecircuit

Het oudste treintje dat daar in Margate is te zien, is een Hornby opwindtreintje uit 1921. Verzamelaars zouden er een arm voor geven.

Hornby Hobbies Visitor Centre, Margate

Je kijkt je ogen uit op al die miniatuurtreintjes en helemaal spectaculair wordt het met enkele uit de kluiten gewassen miniatuurspoorwegen. Ik had er eentje op zolder toen ik klein was, maar wat je in Margate te zien krijgt, is andere koek.

Er is ook een echte racebaan waarop je je kunt uitleven en er zijn een boel andere dingen waaraan je met je handen mag zitten. Heerlijk allemaal.

Na je avonturen in het bezoekerscentrum word je nog door de Hornby-winkel geleid. Schitterend, wat je daar zoal kunt kopen (maar hou toch maar je bankrekening in de gaten).

Kijk voor meer informatie op https://www.hornby.com/uk-en/

Hornby Hobbies Visitor Centre, Margate

Hornby in Margate ligt op 35 km (40 minuten rijden) van de ferryterminal in Dover die je eenvoudig kunt bereiken via de overtochten naar Dover van DFDS

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie