Festivals in Schotland

Royal Edinburgh Military Tattoo

Schotland heeft een rijke festivalcultuur. Elk jaar worden bezoekers weer verrast met de meest bijzondere festivals. We delen graag een paar van onze favoriete festivals in Schotland met jullie.

Return to the Ridings – juni t/m augustus

In 11 steden langs de Schotse grens worden jaarlijks Return to the Ridings festivals georganiseerd. Tussen de 13e en 17e eeuw werd er langs deze nederzettingen gepatrouilleerd als bescherming tegen de Border Reivers, de overvallers die het land langs de Anglo-Schotse grens. Tijdens de festivals worden er traditionele sporten en optochten te paard georganiseerd. Meer info.

In: Hawick, West Linton, Selkirk, Peebles, Melrose, Galashiels, Jedburgh, Duns, Kelso, Lauder en Coldstream

Fynefest – juni

Een van de meest populaire bierfestivals in Schotland! Bij dit festival staan 3 onderwerpen centraal: bier, eten & muziek. Fynefest staat garant voor een dag genieten van kwaliteitsbieren, lokaal geproduceerde maaltijden en goede muziek. Natuurlijk doe je ook mee aan de Pub Quiz. Toe aan wat ontspanning tussen het feesten door? Bij Zen in the Glen volg je een gratis yogalesje. Meer info.

Fine Ales Brewery – Argyll

T in the Park – juli

Dit 5-daagse festival in Perthshire heeft oud-collega Naomi vorig jaar zelf bijgewoond. De grootste namen passeerden de revue: Red Hot Chili Peppers, Faithless, Dua Lipa, James Bay en ga zo maar door. Volop genieten met je “wellies” in de modder, dát is feesten in Schotland!

Royal Edinburgh Military Tattoo – augustus

Royal Edinburgh Military Tattoo

Een hommage aan het Britse leger en waarschijnlijk het meest bekende festival in Schotland. En dat is niet voor niets. Een bezoek aan de Military Tattoo is een onvergetelijke ervaring, met indrukwekkende optredens van verschillende bands. Natuurlijk komt de typisch Schotse doedelzak hier vaak voorbij.

Royal Mile – Edinburgh

Foodies, Film & art evementen

Naast de muzikale festivals organiseren de schotten ook film, art en book festivals. Zoals het filmfestival in Edinburgh en het jaarlijkse Fringe festival: het grootste art festival ter wereld! Ook voor foodies is er genoeg te beleven, bijvoorbeeld op de FyneFest.

The Enchanted Forest – oktober

Een unieke lichtshow in het bos Faskally Wood, nabij Pitlochry. De muziek en de lichteffecten nemen je mee op een betoverende reis door het sprookjesachtige bos. Deze award-winning show trok vorig jaar 40.000 bezoekers en is een absolute must-see! Meer info.

Faskally Wood – Pitlochry

Heb jij nog tips voor andere gave festivals in Schotland? Laat het me weten!

Voor meer informatie over festivals in Schotland bezoek je de website van Visit Scotland.

MET DFDS NAAR SCHOTLAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie