Stedentrip Newcastle – maar dan anders

Huur een fiets en ga op pad

Tuurlijk, Newcastle blijft een fantastische stad om eens flink te shoppen. En een wandeling over de Quayside verveelt nooit. Maar misschien ben je er al meerdere keren geweest en wil je wel eens een ander beeld van de stad zien? Ik geef je graag een paar leuke tips voor jouw volgende MiniCruise naar Newcastle.

1. Huur een fiets

We blijven tenslotte Nederlanders… Bij The Cycle Hub kun je deelnemen aan een fietstochtje onder begeleiding van een gids, maar je kunt ook een fiets huren en zelf op pad gaan. The Cycle Hub heeft alvast zeven routes voor je uitgestippeld, waarvan onze favoriet de Coastal Road is. Lekker uitwaaien langs de kust!

2. Verken upcoming Ouseburn en relaxed Jesmond

Jesmond Dene

Wij houden enorm van het centrum van Newcastle, maar ook buiten het centrum vind je leuke wijken. Het upcoming Ouseburn bijvoorbeeld. Vroeger was dit het industriële gedeelte van de stad en die rauwe sfeer hangt er nog steeds. De wijk is enorm in opkomst en dus vestigen allerlei hippe tentjes zich hier. Zo kun je in The Cluny terecht voor een drankje en live muziek en is Cook House the place to be voor liefhebbers van écht lekker eten (ik at hier de lekkerste lunch ooit). In de wijk Jesmond vind je typisch Engelse straatjes vol leuke boetiekjes. Jesmond Dene is een oase van rust, een schitterend park vol watervallen en meertjes.

3. Roadtrip!

North York Moors

Neem eens de auto mee aan boord en ga op een korte roadtrip! Newcastle is namelijk een super uitvalsbasis voor veel uitstapjes. Wat dacht je van een dagtripje naar de North York Moors of Kielder Forest Park bijvoorbeeld? Of ga een middagje naar de gezellige studentenstad Durham. Ook Alnwick is de moeite waard. In het kasteel zijn de eerste twee Harry Potter films opgenomen, en de bijbehorende tuinen zijn – zeker in het voorjaar – schitterend!

4. Rondleiding door een local

newcastle-catherine2

NewcastleGateshead Initiative heeft verschillende tourguides in dienst. Een wandeling met zo’n local is ontzettend leuk, ook als je al meerdere keren in Newcastle bent geweest. Ze nemen je mee naar bekende én onbekende plekken in de stad en vertellen je er alles over. Zeker de ‘Heritage Walks‘ zijn een aanrader, zo’n twee keer per week kun je deelnemen aan deze wandelingen die iedere keer een ander thema uit de geschiedenis van de stad aanstippen.

5. Een dagje Tynemouth

Gezellige drukte op de Tynemouth markt net buiten Newcastle

Tynemouth is een leuk authentiek stadje, niet ver van Newcastle. Pak de metro of de trein vanaf het centraal station en je bent er zo. In Tynemouth kun je lekker uitwaaien op het strand Long Sands Beach of bezoek de unieke markt op het station. Ook leuk: neem een kijkje bij de ruïnes van de Tynemouth Priory, je ziet de ruïnes altijd vanaf het schip bij het binnenvaren op de Tyne, dus leuk om deze eens van dichtbij te bekijken.

Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze achter in de comments!

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

3 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik ga 15 december voor het eerst met mijn. Dochter naar newcastle. Ontzettend veel. Zin in maar in 1 dag zou ik graag zoveel mogelijk willen zien. Een stukje natuur/watervallen, shoppen, kasteel. Ligt dit allemaal een beetje bij elkaar in de buurt?

    • Hi Jantiena,

      Wat ontzettend leuk dat je samen met je dochter naar Newcastle gaat! De stad is dan gezellig in kerstsfeer! Het centrum waar je kunt lekker kunt shoppen en het kasteel liggen op loopafstand van elkaar. Ook is er op 15 december nog de kerstmarkt bij Grey’s Monument en Grey Street. Als je naar Jesmond Dene wilt (waar o.a. de watervallen zijn) kun je het beste bus 38 nemen. Dan ben je er met een half uurtje. Je kunt natuurlijk ook de taxi nemen als je dat prettiger vindt.

      Alvast heel veel plezier in Newcastle!

      Groeten,
      Michelle

  2. Onder die brug hebben we twee jaar geleden ook gestaan. Newcastle is een stad om te shoppen maar nog veel meer…….!

Geef een reactie