Jullie mening over het vernieuwde catering concept

Zoals een aantal van jullie al weten hebben we sinds februari 2018 aan boord van de schepen op de route IJmuiden – Newcastle een nieuw catering concept. Ondertussen hebben al meerdere passagiers gebruikt gemaakt van dit vernieuwde concept en wij vroegen ze: wat vond je er van?

Wat is er nieuw?

Het nieuwe cateringconcept is gebaseerd op de huidige foodtrends en de feedback van de passagiers die nog van het oude food concept gebruik hebben gemaakt. Dit heeft geresulteerd in 2 nieuwe restaurants, namelijk:

 • Explorer’s kitchen (buffetrestaurant)
 • North Sea Bistro

Ook zijn de prijzen van de restaurants gewijzigd. Voor het Explorer’s Kitchen buffetrestaurant betaal je nu geen €32,95 meer maar slechts €21,95 (let op: alleen als je het er voor de reis online of telefonisch bijboekt). Ook de prijs van het ontbijtbuffet is veranderd, je betaald geen €15,95 maar €9,95 (ook alleen als je voor vertrek bijboekt).

Welk specifieke gerecht vond je het lekkerst?

De opbouw van het nieuwe buffetrestaurant bestaat uit meerdere gerechtsoorten zoals: Amerikaanse gerechten, Europese gerechten, gerechten uit het Verre Oosten, Salade- en vegetarische gerechten, mediterrane gerechten en nagerechten. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en daarom vroeg wij: welk specifieke gerecht vond jij het lekkerst? De meest genoemde gerechten volgens dit onderzoek zijn:

 • Gemarineerde spare ribs
 • beef teriyaki
 • Garnalen
 • Mosselen
 • De gekruide frietjes

Wat vond u van de sfeer, de service en de beschikbare tijd?

Ruim 78% van de bezoekers gaf aan tevreden of zeer tevreden te zijn over de service in het restaurant. Ook de sfeer in het restaurant werd zeer positief ervaren, 89% van de reizigers was vond de sfeer goed. Ook vroegen wij ons af in hoeverre jullie vonden dat je voldoende tijd hebt in het restaurant. Maarliefst 100% van de ondervraagden vond dat er voldoende tijd was om rustig te eten.

Een aantal ervaringen

De ondervraagden hebben allemaal een korte samenvatting gegeven van hun ervaring in het restaurant. Een aantal op een rijtje:

‘Onze ervaring in het restaurant was zeer goed, het eten vonden wij boven verwachting goed. Er was veel keuze uit verse gerechten. Zeker voor op een MiniCruise super gegeten!’

 

‘De prijs kwaliteitsverhouding was goed. Wij hebben op een ontspannen manier met z’n allen gegeten’

 

‘Wij vonden dat er voldoende keuze was en nog lekker ook’

 

‘De service was goed en er was genoeg keuze’

Zelf een keer proeven?

Wil je zelf ook eens komen genieten aan boord van het schip? Boek dan een MiniCruise naar Newcastle of een overtocht van IJmuiden naar Newcastle.

BEZOEK DFDS.NL ▸


8 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo ik wil heel graag weten of ik Glutenvrij kan eten bij Dinner buffet en ontbijtbuffet???
  Groetjes Joke

 2. In een mooi restaurant een heerlijk buffet, wat wil een mens nog meer? Kwaliteit van het eten is goed, aanbod zeer gevarieerd en een glimlach van de bediening maakt het af!

   • Hi Susan,

    Het is zeker mogelijk om glutenvrij te eten bij het ontbijt (ook bij het diner). Er staan bordjes bij waarop wordt aangegeven welke allergenen aanwezig zijn in de producten.

    Groeten,
    Michelle – DFDS

 3. Goedenmiddag,
  als jaarlijkse minicruizer, en gelezen de reacties, en de veranderde maaltijden, en prijzen (ontbijt, en diner) bij gelijktijdige boeking, is een positieve ontwikkeling, die menige minicruise bezoeker vrolijk stemt.

  Al met al een
  Met vriendelijke groet,
  Jan F

 4. Het ontbijt buffet was heel goed. Het dinerbuffet vonden wij de eerste avond goed, alleen de tweede avond hadden wij het idee dat het minder was. Maar daarentegen was het lunchbuffet wat wij aangeboden kregen de laatste dag omdat wij 8 uur vertraging hadden was heel goed. Veel keuze en heerlijke rijst gerechten.
  Dus al met al toch een goede service zeker de dag van vertraging met ook nog de gratis koffie/thee service.

Geef een reactie