De 5 leukste adresjes voor een high tea in Newcastle

High Tea in Newcastle

Scones met jam en room, zalmrolletjes, brownies, wraps, appeltaart, sandwiches en dit alles afgemaakt met een heerlijk kopje thee… Al deze lekkernijen horen natuurlijk bij een high tea! Ideaal voor een uitje met vriendinnen, je moeder of de familie. Wil jij ook genieten van een high tea in Newcastle? Ik zocht de 5 leukste spots voor je uit waar de geweldigste Britse afternoon teas worden geserveerd. 

Psst: wat is eigenlijk het verschil tussen een high tea en afternoon tea? Je leest het in dit artikel.

Tip 1 – High tea met prachtig uitzicht over Newcastle

Naast dat het een museum voor moderne kunst is, biedt het BALTIC ook een supermooi rooftop restaurant, Six genaamd. Tussen 14:00 en 16:00 uur is het hier smullen van allerlei zoetig- en hartigheden met een heuse high tea. Wat dacht je van een bananentrifle, chocoladecake en custard? Ik zou het wel weten! En heb je iets te vieren of wil je gewoon luxe genieten, maak van je high tea dan een Cocktail – of Champagne Afternoon Tea.

Tip 2 – Cafe Royal: high tea in het centrum

Midden in het centrum van het bruisende Newcastle vind je Cafe Royal. Dit café staat garant om even lekker tot rust te komen. Bij binnenkomst staren de heerlijke taartjes in de vitrine je al aan om opgegeten te worden. Bovendien kun je in Cafe Royal van maandag t/m vrijdag tussen half 3 en half 6 terecht voor een high tea. Deze bestaat uit 3 ‘gangen’: hartige hapjes, dan taartjes en als afsluiter smaakvolle zoetigheden als limoencake, scones en chocolade. Dat wordt een perfecte middag!

Tip 3 – afternoon tea in het historische Jesmond Dene House

Het hotel Jesmond Dene House ligt iets buiten het centrum van sfeervol Newcastle. Dit prachtige hotel kijkt uit op de bosrijke vallei van Jesmond Dene en je komt hier gegarandeerd helemaal tot rust. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid een echte Britse afternoon tea te ervaren. Van sandwiches met zalm tot verschillende soorten scones en van macarons tot de smaakvolste taarten: het kan allemaal! Je high tea in Jesmond Dene House maak je helemaal compleet met een glas champagne.

Tip 4 – Browns Bar & Brasserie: high teaen op een unieke manier

Naast Cafe Royal is ook Browns Bar & Brasserie een pareltje om te high teaen in het centrum van Newcastle. Naast de traditionele ‘Browns afternoon tea’ met sandwiches, fruitscones en kleine zoetige hapjes, kun je ook kiezen voor ‘A most unusual afternoon’. Je geniet sowieso van de traditionele high tea, maar er wordt ook nog eens een glas ‘Hendrick’s & Fever Tree tonic’ met een schijfje komkommer bij geserveerd. Een drankje dat je in Nederland niet snel kunt vinden. Een high tea met een touch!

Tip 5 – luxe high tea in het Hilton

Wie Hilton zegt, zegt luxe. En daar zijn ook voor de high tea mogelijkheden geen woord teveel mee gezegd. Je hebt in het Hilton Newcastle Gateshead de keuze uit maar liefst 6 soorten high teas! Zo kun je natuurlijk gaan voor de traditionele high tea, maar ook voor…een gezonde high tea! Fruitcocktails en healthy smoothies it is. Wanneer de kids mee zijn, is de ‘Children’s Afternoon Tea’ een uitstekend idee. De complete menukaart vind je op de website van het Hilton.

Ook een middagje gezellige high teaen in Newcastle? Reserveer dan nu jouw overtocht IJmuiden – Newcastle of MiniCruise Newcastle en ervaar het zelf.

MINICRUISES NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie