Festivals in Newcastle deze zomer

Festivals Newcastle in de zomer van 2016

Yes, het festivalseizoen is weer begonnen! En laat onze favoriete Engelse stad – Newcastle – nu volop toffe festivals organiseren. We zetten onze favorieten op een rij.

South Tyneside Festival – 1 t/m 31 juli

In South Tyneside worden in juli verschillende festivals georganiseerd. Het begint op 1 juli met de traditionele parade en iedere zondag staan er verschillende openlucht-concerten op het programma. Voor meer info, check de website.

Jesterval – 14 t/m 31 juli

Jesterval staat ook wel bekend als het North East Comedy Festival. Tijdens dit festival is er namelijk een enorme line-up van Engelse comedians, die optreden op Baltic Square, het plein voor het BALTIC Museum. Kijk op de Jesterval website voor meer info en het kopen van tickets voor de optredens.

Mouth of the Tyne Festival – 6 t/m 9 juli

Het Mouth of the Tyne Festival is een van de beste muziekfestivals van Newcastle. Dit jaar bestaat de line-up onder meer uit optredens van Billy Ocean, Tom Odell en Laura Marling. Wees er snel bij voor tickets!

Corbridge Festival – 7 en 8 juli

Corbridge is een familie-vriendelijk festival met een uitgebreide line-up van band en een speciale zone voor de kids. Hier kunnen ze onder andere terecht voor verschillende kermisattracties, een meet & greet met Disney-figuren, hun gezicht laten schminken…   Kortom: fun voor alle leeftijden! Kijk op de website voor meer informatie en tickets.

Newcastle Pride – 21 t/m 23 juli

De Amsterdamse Pride is bekend, maar ook Newcastle heeft er één! Het event begint op vrijdag in het grote park Town Moor, en op zaterdag is er de bekende optocht. De rest van de dag en zondag kun je ook terecht op Town Moor. Vervelen zul je je op dit festival zeker niet. Er zijn niet alleen een danstent, comedy-tent en een markt, maar ook talloze optredens. Voor families is er een aparte familiezone tijdens de Pride. Voor meer info, check de website.

Summertyne Americana Festival – 21 t/m 23 juli

Summer, summer, summertyne! Zet die cowboyhoed maar op want tijdens het Americana Festival luister je naar de fijnste americana gitaarmuziek. Van country tot folk, alle muziekstijlen komen aan bod. Voor meer info en tickets check deze website.

Naar Newcastle?

Zelf naar Newcastle om een van deze festivals bij te wonen? Check dan eens de mogelijkheden voor een 4-daagse MiniCruise.

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Sandra Nota

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo Sandra,

  Weet jij of er in 2018 ook een Shanty Festival wordt georganiseerd?
  Wij zijn Shantykoor (80 leden) De IJsselmannen uit Ouderkerk aan de IJssel en willen graag in 2018 in de UK optreden.

  Zou mooi zijn in combinatie met jullie.

  Lees het graag

  Dank

  Jangé van Kralingen
  Vlastiende 20
  2941 RT Lekkerkerk

  Tel 06 53 770 830

Geef een reactie