Festivals in Newcastle deze zomer

Festivals Newcastle in de zomer van 2016

Yes, het festivalseizoen is weer begonnen! En laat onze favoriete Engelse stad – Newcastle – nu volop toffe festivals organiseren. We zetten onze favorieten op een rij.

South Tyneside Festival – 30 juni t/m 31 augustus

In South Tyneside worden in juni, juli en augustus verschillende festivals georganiseerd. Het begint op 30 juni met de traditionele parade en iedere zondag staan er verschillende openlucht-concerten op het programma. Voor meer info, check de website.

Jesterval – 16 t/m 29 juli

Jesterval staat ook wel bekend als het North East Comedy Festival. Tijdens dit festival is er namelijk een enorme line-up van Engelse comedians, die optreden op Baltic Square, het plein voor het BALTIC Museum. Kijk op de Jesterval website voor meer info en het kopen van tickets voor de optredens.

Mouth of the Tyne Festival – 5 t/m 8 juli

Het Mouth of the Tyne Festival is een van de beste muziekfestivals van Newcastle. Dit jaar bestaat de line-up onder meer uit optredens van James Arthur, Beverley Knight en Paul Heaton. Wees er snel bij voor tickets!

Newcastle Pride – 20 t/m 22 juli

De Amsterdamse Pride is bekend, maar Newcastle heeft er ook één! Het event begint op vrijdag in het grote park Town Moor en op zaterdag is er de bekende optocht. De rest van de dag en zondag kun je ook terecht op Town Moor. Vervelen zul je je op dit festival zeker niet. Er is niet alleen een danstent, comedy-tent en een markt, maar ook talloze optredens. Voor families is er een aparte familiezone tijdens de Pride. Voor meer info, check de website.

Evolution festival – 9 juni

Op dit evenement zul je niet kijken naar de bekendere artiesten. Dit festival is speciaal voor de opkomende artiesten. Zij kunnen hier optreden voor een groter publiek dan ze gewend zijn.De opkomende talenten blijken ieder jaar weer van een verassend hoog niveau te zijn.

Summertyne Americana Festival – Data nog niet bekend

Summer, summer, summertyne! Zet die cowboyhoed maar op want tijdens het Americana Festival luister je naar de fijnste americana gitaarmuziek. Van country tot folk, alle muziekstijlen komen aan bod. Voor meer info en tickets check deze website.

Naar Newcastle?

Zelf naar Newcastle om een van deze festivals bij te wonen? Check dan eens de mogelijkheden voor een 4-daagse MiniCruise.

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

3 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo Sandra,

  Het is al even geleden maar wil graag het volgende met je onderzoeken voor 2020.
  Wij zijn zoals hierboven genoemd Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel (www.de-ijsselmannen.nl)
  We willen graag onze 2-jaarlijkse buitenlandse trip maken en optreden in Newcastle in de UK en met jullie vanuit IJmuiden in het voorjaar van 2020 de oversteek maken. (Wij waren dit jaar in Duitsland)
  Waarom Newcastle? Dat is een leuke grotere stad waar voor de partners van de koorleden zeker naast het winkelen nog meer te doen zal zijn.

  Kunnen we dat nu al plannen? Het zullen zo rond de 120 personen zijn.

  Onderzoek nu ook de Festival mogelijkheden in Newcastle in dat jaar.

  Dank voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Jangé van Kralingen
  Vlastiende 20
  2941 RT Lekkerkerk

  Mob 06 53 770 830
  Email: jange7@hotmail.com

 2. Hallo Sandra,

  Weet jij of er in 2018 ook een Shanty Festival wordt georganiseerd?
  Wij zijn Shantykoor (80 leden) De IJsselmannen uit Ouderkerk aan de IJssel en willen graag in 2018 in de UK optreden.

  Zou mooi zijn in combinatie met jullie.

  Lees het graag

  Dank

  Jangé van Kralingen
  Vlastiende 20
  2941 RT Lekkerkerk

  Tel 06 53 770 830

Geef een reactie