Het grootste winkelcentrum van Europa

Metrocentre

Newcastle is ontzettend veelzijdig. Een prachtig kasteel, veel (gratis) musea en de gezelligste restaurantjes, deze stad heeft het. Maar naast al deze dingen is er meer, in Newcastle staat namelijk het grootste winkelcentrum van Europa.

MetroCentre

Sinds 2005 is Newcastle een enorm winkelcentrum rijker. Op zo’n 3 kilometer van het centrum van Newcastle vindt je dit reusachtige winkelcentrum, MetroCentre. Met 9.000 medewerkers en zo’n 200.000 vierkante meter aan winkels is dit met recht het grootste winkelcentrum van Europa.

Het grootste winkelcentrum van Europa

Meer dan 300 winkels

Dit enorme winkelcentrum telt ruim 300 winkels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Van een Disneyshop tot LEGO store en van Primark tot kleine boetiekjes, alles is hier te vinden. Naast alle winkels kun je er ook terecht om de innerlijke mens te versterken. Met 57 restaurantjes en cafés vind je altijd wel iets naar jouw smaak. Wil je liever even een van de nieuwste films bekijken? Ook dit is mogelijk. Er is namelijk een bioscoop in het winkelcentrum.

Het winkelcentrum staat mede bekend om de goede service die er verleend wordt. Zo kun je er gratis parkeren, is er gratis WiFi en zijn er voldoende toiletten beschikbaar. Dit winkelcentrum is ook geschikt voor mindervaliden. Een ander voordeel aan dit winkelcentrum zijn de openingstijden. Het winkelcentrum is namelijk iedere dag van 9 tot 9 geopend.

Winkelcentrum Newcastle

Zelf naar het grootste winkelcentrum van Europa?

Dat is eenvoudiger dan je denkt! Met een MiniCruise naar Newcastle reis je ontspannen van IJmuiden naar Newcastle. Na aankomst in de haven wordt je door een bus van DFDS naar het centrum van Newcastle gebracht.

Vanaf het treinstation van Newcastle zijn er twee manieren om bij het MetroCentre te komen. De snelste is per trein, van centraal station Newcastle naar Metrocentre duurt de reis 8 minuutjes. Vanuit dit station loop je in enkele minuten het winkelcentrum binnen binnen.

Een andere optie is om de bus te nemen. Vanaf het centraal station rijdt bus 100 je in 11 minuutjes naar Gateshead, Tyne and waer. Hiervandaan is het nog 5 minuutjes lopen naar het winkelcentrum. Veel plezier!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie