Een lang weekend in Zuid-Engeland – wat te doen?

Een lang weekend Zuid Engeland start met de ferry

Voor een lang weekend weg denk je misschien snel aan een stedentrip. En natuurlijk is dat hartstikke leuk! Maar denk ook eens aan een mini-roadtrip, naar Zuid-Engeland bijvoorbeeld. Ik laat je zien dat je in een lang weekend ontzettend veel kunt doen…

Vrijdag – roadtrip!

Als je ’s ochtends vroeg uit huis vertrekt, kun je nog voor de middag de ferry naar Dover pakken vanuit Duinkerken of Calais. Binnen twee uurtjes ben je in Zuid-Engeland en kan jouw roadtrip beginnen! Eenmaal aangekomen in Dover rijd je in drie kwartier richting Margate.

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel trek gekregen. Ga een hapje eten in de gezellige badplaats Margate. Hap bijvoorbeeld een uitstekende pizza weg bij GB Pizza Co. Daarna even lekker uitwaaien op het strand. Zin in een cultureel uitstapje? Dan is Turner Contemporary echt een aanrader, met verschillende exposities op het gebied van moderne kunst. Zijn de kids mee? Dan is attractiepark Dreamland een must!

’s Avonds zin in een drankje? Ga bijvoorbeeld naar The Glass Jar, met meer dan 40 verschillende cocktails is dit the place to be voor een avondje uit.

Zaterdag – van strand naar de stad

Botany Bay - Zuid Engeland

Rijd eerst naar de schitterende kalkformaties van Botany Bay. Zeker weten dat je hier helemaal tot rust komt. Ga vervolgens door naar Broadstairs. Deze badplaats was zeer geliefd bij Charles Dickens en er is dan ook een museum dat aan hem is gewijd. Lunchen doe je natuurlijk met het allerlekkerste seafood, bijvoorbeeld bij Wyatt and Jones.

In Broadstairs is verder niet heel veel te zien, dus na de lunch rijd je door naar de volgende stop: Canterbury. Dit is maar een kleine drie kwartier rijden dus je hebt nog de hele middag de tijd om door de middeleeuwse straatjes te slenteren. Must see: Canterbury Cathedral en de wereldberoemde Canterbury Tales.

Zondag – relaxen en dan terug naar huis

Canterbury - must-see tijdens een lang weekend Zuid Engeland

Maak ’s ochtends eerst een relaxed boottochtje over de rivier de Stour. De ‘bestuurder’ van de roeiboot of punter vertelt je onderweg ook nog eens van alles over de stad. Ga daarna nog even naar The Goods Shed, in deze foodmarket shop je bij de verschillende stalletjes een heerlijke picknicklunch bij elkaar.

Dan is het tijd om naar Dover te rijden voor een wandeling over de White Cliffs. Vanaf hier kun je de ferry die je straks weer naar huis brengt, al zien liggen! Tip: boek een overtocht rond etenstijd. Dan kun je lekker dineren aan boord en ben je ook niet al te laat weer thuis!

Veel plezier in Zuid-Engeland!

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

7 Reacties Schrijf een reactie

 1. Beste e.leunissen en Jack Verhoeven, natuurlijk heeft u gelijk met uw opmerkingen!
  Maar…. Volgens mij is de inhoud van de tekst in deze toch iets relevanter dan de spelling. En doen deze foutjes geen afbreuk aan de bedoeling.

 2. Geachte heer, mevrouw.
  U geeft een mooi overzicht voor een lang weekend in Zuid-Engeland.
  Prima om dit te lezen.
  Ik stoor me aan de werkwoordspelling: “rijdt je”, dat moet zijn: “rijd je”.
  Graag daarop alert zijn, want spelling spreek je samen af.
  Dank voor uw aandacht.

Geef een reactie