Wetenschappelijk onderzocht: zo vier je vakantie!

Tips om op de beste manier vakantie te vieren

Wetenschappelijk onderlegd vakantie vieren? Ja dat kan, en dankzij het zogenaamde “happiness research” weten we nu ook hoe!

1. Voorpret

Voorpret vergroot het plezier: Het vooruitzicht op vakantie maakt ons blij! En daarom kan je deze periode best een beetje rekken. Ons advies dus: boek op tijd en geniet van de voorbereidingen van je reis! Bijkomend voordeel als je vroeg boekt is dat je vaak ook van lagere tarieven en vroegboekvoordeel profiteert.

2. Beter heel vaak op vakantie dan één keer lang

Zuid-Engeland - perfect voor een korte vakantie

Natuurlijk zeggen wij niet dat een wereldreis niet leuk is. Maar onderzoek toont aan dat 8 dagen de perfecte duur van een vakantie is. En bijkomend voordeel is dat je er daar meerdere per jaar van kunt boeken. Mogen wij een (of meerdere) vakanties in Engeland suggereren?

3. Doe nieuwe ervaringen op

Weet je nog, hoe eindeloos lang de zomers als kind leken te duren? En dat dat tegenwoordig helaas niet meer zo is. Voor kinderen is namelijk alles nog nieuw, terwijl volwassenen al veel kennen. De vakantie is echter hét moment om nieuwe dingen te ondernemen, om kennis te maken met het onbekende en jezelf zo te prikkelen.

Dus als je al in Schotland bent geweest en nu op zoek bent naar een nieuwe Britse ervaring, overweeg dan een vakantie in Zuid-Engeland of een stedentrip naar Newcastle!

4. Besteed de kinderen uit

Op vakantie met de kinderen

Voor je kids zorgen stopt natuurlijk niet tijdens de vakantie. En dat geeft natuurlijk ook helemaal niet, maar plan ook een avondje samen met je partner. Regel een oppas via het hotel of neem je (schoon)ouders mee.

5. Eindig met een hoogtepunt

Onze hersens onthouden onze ervaringen aan het eind van de vakantie beter dan die aan het begin. Daarom is het niet zo gek om dat ultraluxe diner of hotel aan het eind van je vakantie te plannen. Of boek een Commodore de Luxe hut voor de terugreis!

6. Koester de herinneringen

Herinneringen blijven, en krijgen vorm door ze te delen met je omgeving. Maak je vakantie dus onvergetelijk door je mooiste foto’s en verhalen met vrienden, familie en collega’s te delen. Of met ons, via onze social media!

Wetenschappelijk verantwoord op vakantie, goed idee toch?

Bron: Fastcompany.com: The Scientifically Proven Way To Have The Best Vacation Ever

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie