Skiën door de Noorse bergen met DFDS…

Wintersport Noorwegen - onwerkelijk mooi

…kan ik eindelijk afstrepen van mijn bucketlist dit jaar! In combinatie met de overtocht Kopenhagen – Oslo is een wintersport tripje naar Noorwegen een échte aanrader. Deze trip heb ik in januari gemaakt, dé periode waarbij de Noorse omgeving helemaal wit kleurt en de perfecte timing om te skiën.

Van Kopenhagen naar Oslo

De overtocht van Kopenhagen naar Oslo stond altijd al op mijn lijstje. Deze route is te vergelijken met de overtocht van IJmuiden naar Newcastle. Je vertrekt in de namiddag en binnen 16 uur meert het schip aan in Oslo. De schepen op deze route zijn een en al luxe!

Tip: zet je wekker zodat je vóór de aankomst in Oslo al op het dek gereed staat met je camera. Want de aankomst in Oslo levert direct al prachtige foto’s op van de zonsopgang.

Bestemming bereikt: Noorwegen it is!

Onderweg naar Trysil - wintersport in Noorwegen

Noorwegen heeft een prachtige, bosrijke omgeving, geweldig om door rond te toeren. En daar start direct de reis door Noorwegen mee. Het Noorse dorpje Trysil ligt 3 uur van Oslo af, dit is prima te doen per auto.

Bij aankomst in Trysil begon het wintersport gevoel gelijk bij mij te kriebelen! Ieder jaar ga ik op wintersport, maar Noorwegen was boven mijn verwachting. Dit is de mooiste plek waar ik ooit heb geskied. De foto’s zeggen genoeg! En, ga jij volgend jaar op wintersport naar Noorwegen?

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie