Vriendschap aan boord bij DFDS

Vriendschap aan boord bij DFDS

Regelmatig krijgen wij bijzondere verhalen toegestuurd van onze gasten. Vandaag zijn Christiaan en Ingeborg aan het woord. Zij zijn vrienden voor het leven geworden bij ons aan boord.

“Nooit gedacht dat we zo goed en fijn bevriend zouden raken: twee Rotterdammers met twee Amsterdammers.”

Christiaan: “We kwamen elkaar tegen bij het verlaten van het schip in Engeland. Miriam was lekker aan het kletsen met Ingeborg.

Van het een kwam het ander en we hielden contact. Nu al weer jaren later gaan we alweer voor de vierde keer met z’n viertjes naar Engeland. Maar niet alleen naar Engeland, we gaan ook nog wel eens samen naar tv-shows. Ik hou van Holland, Playback je gek, Lekker Nederlands… Nooit gedacht dat we zo goed en fijn bevriend zouden raken: twee Rotterdammers met twee Amsterdammers.

De laatste keer toen we naar Engeland gingen bleven we een dagje langer, wat gezellig was dat! Als enige jongen tussen de meisjes maar dat vind ik niet erg hoor, ik kan ze wel aan haha! Op naar de volgende keer! ”

“We merkten dat dit reisje ook één van hun favoriete bezigheden was en hadden dus flink wat gespreksstof”

Ingeborg: “Het gebeurt bijna altijd als je staat te wachten in de hal dat je staat te kletsen met andere mensen. Weet niet wat dat is maar denk dat Nederlanders elkaar aantrekken voor een praatje haha. Zo gebeurde dat ook op de ochtend van woensdag 27 maart 2013.

Ditmaal hadden we contact met een groepje dat uit Lelystad kwam. (Miriam en Christiaan) Dit gesprek was zo gezellig en ging door tot we in de bus zaten en in Newcastle aankwamen. We merkten uit het gesprek dat dit reisje ook één van hun favoriete bezigheden was en hadden dus flink wat gespreksstof 🙂

Ondertussen had ik Facebook gegevens genoteerd en ze uitgenodigd om contact te blijven houden. Dit had ik ook wel eens met andere mensen gedaan maar op de één of andere manier hield dat contact meestal toch op. Mijn ma en ik hadden die week een vijfdaagse reis en Miriam en Christiaan een driedaagse dus we gingen helaas niet met dezelfde boot terug naar Nederland.

Een dag later werd mijn vriendschapsverzoek op Facebook geaccepteerd en de vriendschap ging van start. We zijn nu inmiddels bijna 3 jaar verder en hebben al heel wat beleefd met elkaar. Van kaartjes per post naar elkaar sturen tot een verrassingspakket laten ophalen bij hen in de buurt… Lekker gek doen dus met elkaar! We zitten met zijn allen in een gezamenlijke Whatsapp groep en hebben bijna dagelijks contact over van alles en nog wat. Helemaal leuk.

We zijn al een aantal keren met elkaar naar tv-opnames geweest, dat was ook eenzelfde hobby die we hadden en zo ga je daar dan ook weer samen naartoe. En dan natuurlijk de reisjes naar Newcastle. Wat hebben we een voorpret gehad en dan natuurlijk de grootste lol aan boord. Christiaan samen met zijn drie vrouwen op stap. Al met al hebben we aan die ene ontmoeting aan boord een hele leuke en gezellige vriendschap overgehouden en hopen in de toekomst nog vaak de oversteek met de DFDS gezamenlijk te kunnen maken.

BEZOEK DFDS.NL ▸


5 Reacties Schrijf een reactie

  1. Leuk. Ik begrijp de vriendschap met Miriam en Cristiaan helemaal. Ze zijn hele fijne pure mensen. Hart op de tong. Geen dubbele bodems. Ik vind het een verademing om ze te kennen.

Geef een reactie