De opmars van Newcastle United

St. James Park - het stadion van Newcastle United

Newcastle United strijdt weer mee in de Premier League. Niet in de absolute top, maar een plekje in de subtop is waar onze Magpies voor strijden. Na het desastreuze seizoen 2015-2016 moest de club zich herpakken in de Championship. Rafael Benitez werd aangetrokken, het beleid werd aangepast en het vertrouwen van de supporters was vorig seizoen crucialer dan ooit. Het was een jaar van vele leermomenten, maar op het oog is het team er sterker uitgekomen. 

Benitez

Iedereen kent Benitez van zijn succesvolle periode bij Liverpool. Liverpool wist onder zijn bewind de Champions League te winnen. Newcastle United trok de Spanjaard aan na een mislukt avontuur bij Real Madrid, dus niet iedereen was gelijk overtuigd van de keuze. Naarmate het seizoen vorig jaar vorderde werd al snel duidelijk dat Benitez en Newcastle een goede match waren.

Benitez

Het vertrouwen groeide en Benitez raakte al snel geliefd bij de supporters. Uiteindelijk werd Newcastle vorig jaar kampioen in de Championship, wat een directe promotie terug naar de Premier League betekende.

Newcastle United in 2017/2018

Velen zijn benieuwd hoe Newcastle dit jaar gaat presteren. De Premier League is natuurlijk weer een treetje intenser dan de Championship, dus het succes van vorig jaar is zeker niet gegarandeerd. Inmiddels zijn er alweer 7 wedstrijden gespeeld en Newcastle staat op een stabiele 9de plek. Helemaal niet slecht dus! Er zijn 3 wedstrijden gewonnen, 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 3 verloren.

  • Newcastle United vs Spurs – 0-2
  • Huddersfield Town vs NUFC 1-0
  • Newcastle United vs West Ham United 3-0
  • Swansea vs NUFC – 0-1
  • Newcastle United vs Stoke – 2-1
  • Brighton vs NUFC – 1-0
  • Newcastle United vs Liverpool – 1-1

De volgende wedstrijd zal worden gespeeld tegen Southampton op 15 oktober. Zal Newcastle de goede lijn weten vast houden?

Zelf een wedstrijd van the Magpies bijwonen? Bekijk dan onze voetbalreizen op www.dfds.nl/voetbalreizen

BEKIJK ONZE VOETBALREIZEN ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie