De Highlands door de ogen van René van Baalen

Het Schotse eiland Iona

Wellicht heb je het wel gemerkt, afgelopen week zat er opnieuw geen medewerker van DFDS achter ons Twitter-account, maar een echte local! Al eerder nam Annette ons account over om alle ins&outs van het mooie Edinburgh met jullie te delen en nu was het de beurt aan René van Baalen. Samen met zijn vrouw runt hij een charmant B&B in Fort William in de Highlands. In deze schitterende regio is ontzettend veel te zien en te doen, dus aan inspiratie geen gebrek. René neemt ons mee naar de mooiste plekjes in de omgeving van Fort William, kijk je mee?

Fort William

Ben Nevis

Wist je dat…

  • Fort William het eindpunt is van de West Highland Way? Deze is verkozen tot de mooiste lange afstandswandeling ter wereld.
  • Je vanuit Fort William de Ben Nevis kunt beklimmen? Ga wel goed voorbereid naar de top want het weer is onvoorspelbaar!
  • Je vlakbij Fort William kunt skiën in de Nevis Range?
  • Het (gratis!) West Highland Museum in Fort William je alles vertelt over de Highlands?

In en om Fort William is veel te doen. Zo kun je diverse uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar Glenfinnan. Het viaduct herken je vast uit de Harry Potter films. In de zomer kun je hier zelfs een ritje maken met de Hogwarts Express!

De mooiste Lochs van de Highlands

Het Glenfinnan Monument bij Loch Shiel

Loch Ness mag er zeker zijn, maar de Highlands kennen veel meer mooie meren, zoals Loch Morlic en Loch Leven. Wat vind jij het mooiste meer in Schotland?

Kastelen in de Highlands

Eilean Donan

De Highlands staan er vol mee: (ruïnes) van kastelen. René tipt zijn twee favorieten: Urquhart Castle aan Loch Ness en Eilean Donan Castle. Deze laatste komt je wellicht bekend voor? Kan kloppen, het kasteel speelde een rol in verschillende films, zoals Braveheart en de James Bond film The World is Not Enough.

Wildlife in de Highlands

Herten in de Highlands

Herten, otters, dolfijnen, roofvogels en natuurlijk niet te vergeten de fotogenieke Highland Cows: Schotland is rijk aan wildlife.

Tip van René: Beklim de Cow Hill bij Fort William en sta oog in oog met een Highland Cow.

Schotse Stranden

Stranden in Schotland

Je zou het niet verwachten, maar in Schotland vind je de mooiste stranden. Vooral aan de westkust vind je echte pareltjes.

Ook enthousiast geworden door de mooie foto’s van René? Boek dan nu een overtocht met DFDS en bezoek zelf al deze fantastische plaatsen.

ZELF NAAR DE HIGHLANDS ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Ik ben dit jaar voor het eerst naar Schotland geweest. Vooral de Highlands hebben bij mij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Wat een prachtig fascinerend land is het! Ik ga ook zeker terug. Wat ik zoek is een goed Nederlands boek over Schotland. Wie helpt mij?

Geef een reactie