Schotland door de ogen van Anja Baak

Anja Baak

Bij DFDS hebben we verschillende collega’s die zich met recht Schotland-expert mogen noemen, maar wie kan nu beter vertellen hoe het echte leven daar is, dan een local? Na een oproepje ontvingen we diverse enthousiaste reacties van Nederlanders die in Schotland wonen en die wel voor een weekje ons Twitter-account willen overnemen.

Van 5 t/m 11 april nam Annette uit Edinburgh ons Twitter-account over, en van 19 t/m 25 april gaf zij het stokje door aan René van Baalen uit de Highlands. Komende week (10 t/m 16 mei) leven we mee met Anja Baak, die samen met haar man, kinderen & hond in de Schotse Hooglanden woont en daar hun bedrijf Great Glen Game runt. We stellen haar graag even voor!

Even voorstellen!

Ik woon in Spean Bridge, een klein dorp in the Scottish Highlands. Spean Bridge ligt net ten Noorden van Fort William. Wij zijn in 2000 naar Schotland gekomen toen mijn man Jan Jacob een baan kreeg aangeboden op een Schots landgoed. We hadden toen 3 jonge dochters en hebben hier ook nog 3 zoons gekregen. Ondertussen zijn we ons eigen bedrijf begonnen. Great Glen Game maakt charcuterie met lokaal hertenvlees wat we van landgoederen uit de buurt kopen. Onze producten verkopen we in heel de UK en vorig jaar hebben we de prijs gewonnen voor Best Charcuterie product in the UK, daar zijn we ontzettend trots op!

Wat vinden jullie zo fijn aan het leven in Schotland?

We genieten van de rust, de natuur en de gezelligheid van de mensen. In de 13 jaar dat we hier wonen zijn we helemaal in de gemeenschap opgenomen. Het leven is hier rustig en mensen hebben geen haast. Wij wonen net buiten het dorp en onze kinderen kunnen achter het huis de bergen in om te spelen, er loopt een rivier voor ons huis waar we in de zomer zwemmen. Heerlijke vrijheid voor de kinderen wat we heel belangrijk vinden.

Wat kunnen we verwachten op Twitter?

Ik hoop mooie plekjes met jullie te delen, vooral aan de westkust van Schotland. Restaurantjes waar je lekker kunt eten en wat leuk is om met kinderen te doen.

Ook benieuwd naar de verhalen en tips van Anja? Volg ons op Twitter!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Wat een leuke site ik geniet iedere keer van alle verhalen.
    Kom al jaren in schotland en het verveelt nooit.
    Voordeel is dat we de honden mee kunnen nemen op de boot ideaal!

  2. Hallo Anja,
    We komen al enkele jaren in die hoek op vakantie(Ardverikie estate).Je moet niet alle geheimpjes van deze mooie streek vertellen!!! Wordt het zo druk.

Geef een reactie