Vader en zoon weekend in Newcastle

Vader en zoon weekend in Newcastle

Ik raad het iedere vader aan, plan eens per jaar een vader en zoon weekend. Gewoon wat tijd vrij maken voor jou, je zoon en vooral jullie samen. Heb je meerdere zoons, dan kun je kiezen voor een-op-een aandacht of een “mannenweekend”. Ik probeer ieder jaar een voetbalreis naar Newcastle te plannen, met “pappa’s boot” welteverstaan.

Wat maakt zo’n weekend in Newcastle dan zo leuk? Nou, om te beginnen is varen met kids gewoon goed te doen. Er is ruimte, er is een grote boot en er zijn voldoende activiteiten om de overtocht door te brengen. De ballenbak is voor mijn 6 jarige zoon ongetwijfeld de favoriet. Terwijl hij zijn energie kwijt raakt door met kids vanuit Engeland, Duitsland en Nederland te spelen is zit ik lekker van het uitzicht te genieten onder het genot van een “Newcastle Brown Ale”.

Ok, de nachten kunnen aan de korte kant zijn want als je ‘s nachts wakker wordt is het natuurlijk wel erg spannend om te zien wat voor lichtjes er op zee te vinden zijn.

Sunderland & Newcastle United

Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om het voetbal, de stadions van Sunderland en Newcastle United zijn prima plaatsen om met je zoon(s) naar toe te gaan. Hoe groot en druk de stadions ook zijn, het gaat er allemaal even gemoedelijk aan toe. Of je nou naar binnen gaat, je telg naar het toilet moet of dat je nu iets te drinken of te eten haalt. Ie-der-een wacht keurig op zijn of haar beurt en er wordt zeker niet gedrongen of geduwd of noem het maar op. Een veilig gevoel. Daarnaast heb ik al eens in een post geschreven dat de stadions alcohol- en rookvrij zijn, een beetje truttig misschien maar ook hiervoor geldt: als je met kids bent is het eigenlijk wel prettig.

Roony, van Persie, Gerrard…

Oh ja vergeet ik bijna het voetbal. Voor jonge jongetjes zijn Roony, Suarez, van Persie, Gerrard en Eto’o natuurlijk wel een soort droom om te zien. Maar ook onze “verloren zonen” als Altidore, Krul, De Jong, Anita, Eriksen, Vlaar, El Amahdi, Fer en De Guzman komen wekelijks in actie en geven de Premier League een Nederlands tintje.

Dus;  “Don’t let your kids grow up thinking that football is a TV show”.

ONZE VOETBALREIZEN ▸


Celest

Geplaatst door

Functie: Head of Campaign Management

Geef een reactie