Local uit Edinburgh neemt Twitter over

Farmers Market in Edinburgh

Wellicht heb je het wel gemerkt, afgelopen week zat er geen medewerker van DFDS achter ons Twitter-account, maar een echte local! Annette, een Nederlandse die al meer dan 10 jaar in Edinburgh woont, nam ons afgelopen week mee naar haar favoriete adresjes. Deze delen we natuurlijk graag, kijk je mee?

Zaterdag – naar de markt in Edinburgh

Boodschappen doen op de Edinburgh Farmers Market, elke zaterdag van 9.00 – 14.00 uur geopend. Venison (hertenvlees), verse vis, kaas en brood… Je vindt hier werkelijk alles! Het regent, dus daarna op naar het National Museum. Hier kun je Dolly, het gekloonde schaap bewonderen, een robot besturen… Ook met kids een echte belevenis!

Zondag – eropuit met de honden

Calton Hill

Op zondagmorgen een frisse wandeling via London Road Gardens naar Calton Hill, heerlijk genieten van het prachtige uitzicht.

Maandag – de lekkerste lunch van Edinburgh

lunch

Lekker lunchen bij Mimi’s Bakehouse op de Shore in Leith. Heerlijke cakes en champagne afternoon teas! Even uitbuiken en dan naar Dynamic Earth aan de voet van de Royal Mile voor een reis door de tijd.

Dinsdag – de Royal Mile op en een kroegentocht

Museum of Childhood

Op dinsdag samen met de kids de binnenstad in om Riddle’s Court te bezoeken, een van de oudste hofjes van de Royal Mile met prachtige plafondschilderingen. Vervolgens nog even naar het Museum of Childhood (gratis toegang) met viif zalen vol ouderwets speelgoed om naar te kijken én mee te spelen.

’s Avonds is het tijd voor een kroegentocht! Annette’s tips:

  • The Black Bull op de Grassmarket. Overdag sport op een groot scherm, ’s avonds live muziek.
  • The White Hart Inn, de oudste pub in Edinburgh en een van de grootste op de Grassmarket.
  • Mijn favoriet op Grassmarket is Biddy Mulligans. Beste voor eten (de burgers) en de muziek.
  • De leukste gay bars vind je aan de top van Leith Walk. Iedereen welkom, homo of niet.
  • Mijn favoriete pub: Finnegan’s Wake, met elke avond live muziek.

Woensdag – verborgen straatjes onder de Royal Mile

Lekker uitslapen natuurlijk en de kater te lijf gaan met “a good fry-up”: een stevig ontbijt. We beginnen de dag met een ondergrondse tour bij Mary’s King Close, een van de gidsen neemt je mee in de verborgen straten onder de Royal Mile en vertelt over de vroegere bewoners. Daarna nog even shoppen, de toeristenwinkels op de Royal Mile zijn allemaal hetzelfde maar op de West Bow tussen Lothian Road en de Grassmarket vind je tweedehands boeken, vintage kleding en oude prints…

Donderdag – Edinburgh en strand?

Portobello Beach

Wist je dat je vanuit Edinburgh met 20 minuutjes aan het strand van Portobello Beach bent? Heerlijk om zo even uit te waaien. Daarna nog een bezoekje aan Craigmillar Castle, een paar mijl ten zuiden van Edinburgh Castle. ’s Avonds heerlijk uit eten in ons favoriete niet-Schotse Restaurant YummyTori. Japanse tapas, Yakitori en Ramen. Het eten ziet er fantastisch uit en smaakt ook zo!

Vrijdag – het best bewaarde geheim van Edinburgh

Haunted Graveyard Tour

Een tripje naar Gorgie City Farm, één van de best bewaarde geheimen van Edinburgh. Fantastisch voor de kids, met een leuke kinderboerderij. Ook kun je hier verse eitjes en groenten uit de moestuin kopen. ’s Avonds is het tijd voor wat minder luchtigs, een Haunted Graveyard Tour! Want geesten en Edinburgh, dat hoort nu eenmaal bij elkaar. Brr, durf jij? Na deze spannende ervaring ben je vast toe aan een afzakkertje, bijvoorbeeld bij Ghillie Dhu. Hier kun je elke vrijdag terecht voor een Ceilidh met traditionele 3 gangen maaltijd en dan dansen.

Ook enthousiast geworden door de tips van Annette? Boek dan nu jouw stedentrip Edinburgh en bezoek zelf al deze fantastische plaatsen.

STEDENTRIP EDINBURGH ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

9 Reacties Schrijf een reactie

  1. Klinkt allemaal bijzonder boeiend, maar kan je zoiets ook doen per trein, New Castle naar Edinburgh, en hoe zit je dan in Edinburgh, alles lopend, of is daar goed openbaar vervoer ?

    • Hallo Georg, van Newcastle naar Edinburgh per trein is heel goed te doen! Het centrum van Edinburgh is op zich niet heel erg groot, zelf heb ik daar alles te voet gedaan. Maar er rijden ook genoeg bussen die stoppen op het station en andere belangrijke plaatsen in de de stad.

  2. Mimi heb ik al vaker langs zien komen, staat idd ook in de top 10 maar die zijn allemaal behoorlijk ver van ons hotel en om de dag nu direct met zo’n trip te beginnen op een lege maag???? Wil echt in de directe omgeving van het hotel, terug om even tanden te poetsen etc. en dan op pad voor al het moois dat er te zien/doen is. Maar ik laat het je graag weten als we iets leuks hebben ontdekt.
    Fijne dag, Irene

  3. Hallo Sandra,

    Wat was dit leuk om te lezen, dank voor al die leuke tips die ik nog nergens ben tegengekomen! Wij gaan eind mei richting Newcastle en begin juni naar E. Hebben al een hotel geboekt aan Princes Street maar vinden de prijs voor het ontbijt te zot voor woorden (bijna Amstel Hotel-prijs nu de Euro amper nog iets waard is). Heb je een leuke ontbijttip in de directe omgeving van het hotel?? Ik heb de Hula Juice Bar gevonden en een Pret a Manger maar dat lijkt me meer iets om wat te halen dan dat je daar ook echt kunt ontbijten.
    Vast dank voor je reactie!!

  4. Hoi Sandra, erg leuke tips, thanks. Ik ga medio juni met een maatje 4 dagen de stad bezoeken. Je hebt in ieder geval wat leuke zaken benoemd die wij zeker gaan doen, incl. wat leuke kroegen.
    Heb je evt. ook nog een leuke tip voor een goed en betaalbaar hotel of B&B?
    Vast bedankt voor de moeite.
    M.vr.gr.
    Edwin Rijkelijkhuizen
    Nieuw-Vennep

  5. Een heel goede weergave van de mogelijkheden in Edinburgh.
    Een goede promotie van een stad vol bezienswaardigheden en mogelijkheden van activiteiten.
    Wij zien er naar uit om in Augustus weer te komen genieten van deze stad en haar omgeving.

Geef een reactie