Festivalland: Schotland! Van traditioneel tot superhip…

Schotland Festivals - T in the Park

Waar denk je aan bij festivals in Schotland? Traditionele feestjes, geruite kilts en doedelzakken. Die feestjes hebben de Schotten zeker, maar het aanbod aan festivals en evenementen is het gehele jaar door. Niet alleen de agenda van de Schotten zit bomvol, over de hele wereld komen er mensen naar Schotland voor de onvergetelijke festivals en evenementen. Niet verwacht hè?

Traditionele evenementen

Een van de welbekende festivals in Schotland is de Military Tattoo in Edinburgh. Een festival dat begin van het jaar al is uitverkocht, waar mensen over de hele wereld voor naar Schotland komen en één groot spektakel is!

Een ander festival dat internationaal bekend staat is “The Highlands Games”. Geen festival van een dag, maar vele dagen in het jaar. The Highland Games vinden plaats in meerdere steden en eilanden, waar sport hoog in het vaandel staat. Lees hier meer over de typisch Schotse Highland Games.

Festivals

Vanuit mijn ervaring en onderzoek naar de tofste festivals van Schotland zit T in the Park zeker wel in de top 5. Dit 5-daagse festival in Perthshire heb ik vorig jaar zelf bijgewoond, wat een topervaring! De grootste namen passeerden de revue: Red Hot Chili Peppers, Faithless, Dua Lipa, James Bay en ga zo maar door. Volop genieten met je “wellies” in de modder, dát is feesten in Schotland!

Ieder jaar komen er weer festivals bij! Zo ook één in Glasgow: TRNSMT, oftewel transmit van 7 tot 9 juli 2017. De line up is al bekend: met namen als The Cooks, Radiohead, Rag N Bone Man en nog vele anderen!

Foodies, Film & art evementen

Naast de muzikale festivals organiseren de schotten ook film, art en book festivals. Zoals het filmfestival in Edinburgh en het jaarlijkse Fringe festival: het grootste art festival ter wereld! Ook voor foodies is er genoeg te beleven, bijvoorbeeld op de Loch Fyne Food Fair. Voor een overzichtje van alle food/drink/whisky-festivals in Schotland kun je terecht op de website van VisitScotland.

Welk festival woon jij dit jaar bij in Schotland? Tip: Rijd met je auto aan boord van de cruiseferry en maak een onvergetelijke roadtrip. De beste manier om Schotland te verkennen en de leukste festivals bij te wonen.

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie