Niet te missen events in Schotland in de herfst

Events in Schotland - The Living Food Festival.

Ga je dit najaar op vakantie naar Schotland? Pik dan zeker een van de vele events mee die in de herfst worden georganiseerd. Ik licht graag een paar toppers voor jullie uit! Op de foto hierboven zie je The Living Food Festival – een van de vele evenementen in het kader van de Scottish Food And Drink Fortnight. Op de foto trouwens Anja Baak, die een week lang ons Twitter-account overnam!

Scottish Food And Drink Fortnight

Dacht je dat je in Schotland alleen haggis kunt eten? Think again! De Schotse keuken is wellicht niet zo geraffineerd als bijvoorbeeld de Franse, maar ook in Schotland kun je fantastisch eten. Heerlijk verse vis, fantastisch wild… De Schotten zijn er dan ook terecht heel trots op.

Om dit te vieren is de Scottish Food and Drink Fortnight in het leven geroepen. Door het hele land worden van 2 t/m 17 september 2017 allerlei evenementen georganiseerd. Boerenmarkten, proeverijen, festivals, kooklessen… Een unieke kans om op een leuke manier kennis te maken met de échte Schotse keuken. Op deze website kun je een overzicht vinden van alle activiteiten die worden georganiseerd.

In dit filmpje hoor je Schotse chefs gepassioneerd praten over hun liefde voor het eten uit Schotland, mooi om te zien!

Enchanted Forest

De natuur in Perthshire is al onovertroffen, maar met een bijzondere lichtshow wordt het nóg spectaculairder. En dat is precies wat er gebeurt tijdens ‘Enchanted Forest’, dat dit jaar plaatsvindt van 28 september t/m 29 oktober.

Met speciale licht- en geluidsinstallaties word je meegenomen op een betoverende tocht door de bossen. In de online brochure vind je alle details.

Highland Games

Highland Games

 

Van begin mei tot eind september vinden jaarlijks meer dan 100 Highland Games plaats, verspreid over heel Schotland. Op 2 september vindt de Braemar Gathering plaats, de bekendste van alle Highland Games én met gegarandeerd bezoek van The Royal Family! Touwtrekken, danswedstrijden, paalgooien, kilts, doedelzakken… De Highland Games omvat eigenlijk alles wat je van Schotland verwacht en is daarom een must om te bezoeken als je hier op vakantie bent.

Wist je trouwens dat het in het najaar (zeker in september) meestal nog prima weer is in Schotland? Wat ons betreft reden genoeg om een overtocht te boeken en een van deze events in Schotland bij te wonen!

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie