Backpacken in Schotland – Met je rugzak de natuur in.

Backpacken Schotland - met je rugzak de mooie natuur in

Bij backpacken denken de meeste mensen direct aan Thailand, Australië of Zuid-Afrika. Niets ten nadele van deze prachtige landen, maar het is altijd een verre reis en je bent er zeker niet de enige toerist, terwijl een van de mooiste landen zich gewoon bij ons om de hoek bevindt! Wat maakt backpacken in Schotland de ultieme reis?

Backpacken door de veelzijdige natuur van Schotland

Natuur in Schotland

De hoogste berg van de UK, de mooiste meren, historische kastelen, groenrijke gebieden en rotsachtige kusten. Waar je in Schotland ook heen gaat, de natuur zal telkens verrassend zijn. Wat zeker een hoogtepunt is, is een bezoek aan de Highlands van Schotland. Niet voor niets was dit prachtige natuurgebied de setting voor meerdere films, zoals Harry Potter en James Bond.

Wonderlijke dorpjes & steden

Levendig Edinburgh

Omdat Schotland een rijke en oude geschiedenis heeft, zijn er veel leuke dorpjes en steden. In deze gebieden spreekt de historie van Schotland in eeuwenoude architectuur. Hierdoor zijn er ook vele plekken waar je bijzonder kunt overnachten in Schotland. De hoofdstad Edinburgh is zeker een bezoek waard. Zonder een grote en drukke stad te zijn, heeft deze muziekstad wel alle faciliteiten en klinkt er live muziek uit de gezellige pubs.

Actieve rondreis

Wandelen in Schotland

Als je wel in bent voor een actieve rondreis, ben je in Schotland al helemaal aan het juiste adres. Door heel Schotland zijn er verschillende wandelroutes langs de mooiste natuur. De ‘big four’ zijn de bekende routes, maar als je op zoek bent naar de echte ongerepte natuur, denk dan eens over een van de onbekende routes.

Om de hoek

Indrukwekkend Schotland

Zoals ik al zei, een groot voordeel van backpacken in Schotland is dat je er zo bent! Zo kun je langer genieten van al het moois in Schotland zelf in plaats van lange vluchten en vele tussenstops. Én het bespaart je ook nog eens kosten! Wat nog voordeliger is dan vliegen, en tevens leuker, is om met de ferry van IJmuiden naar Newcastle de overtocht te maken. Zo begin en eindig je jouw indrukwekkende reis naar Schotland op de meest ontspannen manier!

Lijkt het je wel wat om te backpacken in Schotland?

BEZOEK DFDS.NL ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

 1. Beste,

  Hoe kan ik in contact komen met iemand die solo heeft gebackpackt door Schotland? Ik wil komend jaar drie weken solo gaan backpacken maar weet er het fijne nog niet van.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,

  Vicky Visser-Klerx

  • Hi Vicky,

   Wat ontzettend gaaf dat je 3 weken wilt gaan backpacken in Schotland, dat wordt vast een fantastische ervaring.
   De makkelijkste manier om met andere backpackers in contact te komen is via een forum, of een Facebook groep.
   Hier worden tips uitgewisseld, kun je om informatie vragen, noem maar op!

   Hopelijk helpt dit je alvast een eindje op weg.

   Met vriendelijke groet,
   Michelle

Geef een reactie