Training op de boot

CROWN Seaways in Oslo

Toen ik hoorde dat mijn volgende training op de boot van Kopenhagen naar Oslo zou plaatsvinden, was ik een blij mens! Niet alleen mocht ik eindelijk deze route varen (ik had al vele verhalen gehoord over het binnenvaren van het Oslo fjord), ook mocht ik twee dagen lang gebruik maken van alle conference faciliteiten op PEARL Seaways.

Kopenhagen-Oslo

Deze passagiers route van DFDS lijkt een beetje op de route IJmuiden-Newcastle: de overtocht duurt ook zo’n 16 uur, er zijn verschillende restaurants en bars aan boord, en er er is een SeaShop waarin je je prima kan vermaken. Maar er zijn ook verschillen: de bestemming (Oslo vs. Newcastle), de Spa aan boord en de conference faciliteiten. En ook het eten heeft een ander tintje.

Unieke locatie voor trainingen en meetings

Om 10.30 uur werd ik aan boord verwacht. Dit betekent de vroege vlucht naar Kopenhagen maar dankzij het goede ov in deze stad was ik er op tijd. Bij de check-in in de haven werd ik vriendelijk in perfect Engels te woord gestaan en naar de meeting room verwezen. Via een chique balie met supervriendelijke receptionisten werd ik naar de juiste kamer geleid. Een meeting room uit duizenden: aan de zeekant uitsluitend ramen, met het gevaar dat je gedachten af kunnen leiden tijdens de meeting. Verder genoeg lekkers (fruit, noten, drop, snoepjes) en (warme) dranken om de dag door te komen. Zeker geen straf!

Na een succesvolle trainingssessie was er tijd het schip te verkennen, dat inmiddels was uitgevaren. Het buffetrestaurant is zeker een aanrader, met heerlijke visspecialiteiten en andere Scandinavische hoogstandjes. En gelukkig staan er Engelse bordjes bij, zodat je ook weet wat je eet 🙂

De inrichting in de restaurants en bars is erg gezellig en naast Denen en Noren lopen er ook veel Aziatische gasten rond. De internationale markt heeft deze route ook ontdekt!

De volgende ochtend begon de training vroeg en voeren wij de Oslo Fjorden binnen. En geen woord teveel gezegd: het is een prachtig plaatje, en dus bijna onmogelijk om je hoofd bij de les te houden…

Dus wil je eens een ander avontuur, zakelijk of privé, dan raad ik deze route zeker aan. Een fantastisch onderdeel voor een roadtrip naar Scandinavië!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie