5 redenen om naar Schotland te gaan deze zomer

visitscotland_26713783548-1024x683

Schotland in de zomer, waarom zou ik juist dan daarheen willen? Geen palmbomen, geen azuurblauwe zee en geen sangria op het terras… Laat je vooroordelen even varen en vaar met ons mee naar dé bestemming voor de zomer: Schotland! Vandaag geef ik je 5 redenen waarom dit jouw ideale bestemming is voor deze zomer.

1. Eilandhoppen

Eilandhoppen is niet alleen mogelijk op (sub)tropische eilanden. Ook in Schotland kun je uitstekend eilandhoppen. De bekendste bestemmingen hiervoor zijn Orkney – ten noorden van Schotland met maar liefst 70 (schier)eilanden – en de Hebriden ten westen van Schotland. De Hebriden zijn bereikbaar vanaf de levendige haven van Oban. Ze bestaan uit de Binnen-Hebriden met het bekende eiland Skye en de Buiten-Hebriden met het eiland LewisHier kun je de bekende Calanais Standing Stones, waarvan gedacht wordt dat ze een kleine 3000 jaar v. Chr. tot stand zijn gekomen, bezichtigen.

2. Natuur

De natuur in Schotland is in de zomer prachtig

Ik zeg altijd: Schotland is elk jaargetijde prachtig! Dat is zeker waar… Alhoewel de zomer ook zeker een seizoen is dat best even in de spotlight mag staan. Een prachtig groen en robuust landschap dat volledig in bloei staat strekt zich voor je uit. Geniet, kijk om je heen én vergeet zeker niet om je camera mee te nemen. Dit natuurgeweld wil je zeker vastleggen op de gevoelige plaat. Dit brengt mij direct op de volgende reden waarom jij Schotland in de zomer zou “moeten” bezoeken…

3. Toeren

Rondtoeren door Schotland - de perfecte zomervakantie

Toeren door Schotland. Op de motor, met de auto, over kronkelende paadjes en onderweg je ogen uitkijken. Stoppen bij een lokale pub en genieten van de gastvrijheid van de Schotten. De route kun je zelf uitstippelen nadat jij jouw bestemming hebt bepaald. Vrijheid ten top!

4. Actieve vakantie

Voor een actieve vakantie ben je in Schotland aan het juiste adres

Liever wat actiever? Voor een actieve vakantie tijdens de zomer ben je in Schotland op de juiste plek! Wat dacht je van fietsen door de ongerepte natuur tijdens een fietsvakantie, wandelen door de ruige Highlands tijdens een wandelvakantie of sla een balletje op een van de vele golfbanen in Schotland tijdens een golfvakantie.

5. Festivals

Dansers tijdens de Highland Games

Als je jouw vakantie in de zomer in Schotland doorbrengt mag een bezoekje aan de Highland Games niet ontbreken. Van traditionele zware sporten zoals paalwerpen tot Highland-danscompetities en doedelzakspelen. Van mei tot en met september kun je in kleine steden en dorpen terecht voor een complete reeks Highland Games in – zoals je wellicht verwacht – complete Schotse kledij.

Ben jij in augustus in Schotland? Breng dan zeker een bezoek aan de Royal Tattoo in Edinburgh! Mits je kaartjes kunt bemachtigen… helaas niet altijd makkelijk want dit festival is HET festival der festivals. Dansers, zangers, doedelzakspelers en duizenden andere musici vertonen hun kunsten op het voorplein van Edinburgh Castle. Een onvergetelijk spektakel!

Zin gekregen in een vakantie naar Schotland? De meest relaxte manier om naar Schotland te reizen is per ferry. Rijd je auto aan boord van de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle, vanuit Newcastle is het nog maar een uurtje rijden naar de Schotse grens.

FERRY NAAR NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Hi Erwin, bedankt voor je bericht. Wij varen op dit moment de meest noordelijke route (IJmuiden-Newcastle) vanuit Nederland & België. In het verleden was er overigens wel een route rechtstreeks naar Schotland namelijk de route Rotterdam – Rosyth. Voor deze route was echter beperkt animo vanuit particulieren waardoor deze route nu alleen voor vracht/ commercieel vervoer wordt aangeboden. Ik hoop je hiermee te hebben geïnformeerd maar mocht nog vragen hebben weet je me te vinden 🙂 Groetjes, Eva – DFDS

Geef een reactie