5 x wat te doen in Newcastle in 2017?

Hoe kun je 2017 nou beter starten dan met een weekendje ertussenuit na al die drukke feestdagen. Gun jezelf wat luxe, reis per cruiseferry naar Engeland en relax! Klinkt niet vervelend toch?

Een weekend naar Newcastle is niet alleen leuk in de zomer. Eigenlijk in alle seizoenen is er genoeg te doen, je moet alleen weten waar je moet zijn! Ik heb dé to-do tips voor 2017 voor je verzameld!

To-do tip nr. 1: SuperSale

Het jaar gaat van start met de jaarlijke SuperSale. Voor alle shoppers onder is ons is dit ‘heaven’ met super hoge kortingen tot wel 70%. En DFDS rekent geen bagagelimiet, sla je slag!

To-do tip nr. 2: Wylam Brewery

In 2000 ooit geopend, daarna jáááren dicht geweest en nu weer een up-and-running bierbrouwerij: Wylam Brewery. Naast het brouwen van heerlijk bier, is er wekelijks live muziek, de Brewery tour op elke zaterdag én de Taproom. In de taproom ben je dagelijks welkom om het verste biertje te tappen. Voor de niet-bierliefhebbers schenken ze ook ambachtelijke huiswijnen!

To-do tip nr. 3: Theatre bezoek

Aan de rivier de Tyne in Newcastle vind je het opmerkelijke Concertgebouw: The Sage. Het moderne theater aan de kant van Gateshead met dagelijks geweldige voorstellingen!

Naar een voorstelling in een chique, eeuwenoud, historisch theater? Sunderland Empire is het eeuwenoude en tevens regionaal het grootste theater, geopend in 1907. Van ‘s werelds grootste musicals tot bekende komedianten…

To-do tip nr. 4 Engels voetbal

De Premier League is in volle gang voor Sunderland. Ook Newcastle trapt een balletje maar dan wel in de Champion League: dat maakt het niet minder spannend! Een voetbalreis met vrienden is de beste start van het jaar…

To-do tip nr. 5: Castle Keep

Newcastle heeft zijn naam te danken aan Castle Keep: Het kasteel in het centrum. Bezoek het kasteel voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad!

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


7 Reacties Schrijf een reactie

  • Hi Nicki, in Newcastle zelf zijn geen specifieke Harry Potter attracties. Op een uurtje rijden van de stad vind je Alnwick Castle, waar de eerste twee delen van de film zijn opgenomen. Wellicht vind je het interessant om dat kasteel te bezoeken!

 1. wij zijn net terug van een boot trip,was leuk en hebben genoten ,een ding dat er geen wifi is aan boord dat vonden we tegen vallen en een ober die constant je in de gaten hield, van heeft u alles en ja was gewoon opdringerig als je lekker zat te eten constant van alles naar wens nog wat nodig of ja bleef iedere keer rond hangen,maar goed verder een leuke trip

 2. Ik zou graag met 4 personen naar Newcastle gaan in februari.
  Maar als ik wil boeken vragen ze naar de voucher code
  Die heb ik toch nog niet.wat moet ik nu doen.
  Dat geld voor de minicruise van de lidl. Dat is een aanbieding voor 88,00 voor 2 personen.

  • Hallo Leny, ik denk dat je de code bedoeld die in het vakje ‘reiscode’ dient te staan in het reserveringssysteem? Deze code wordt automatisch ingevuld en de korting wordt dan automatisch berekend. Je kunt de boeking maken via http://www.dfds.nl/lidl Laat het weten als we je nog ergens mee kunnen helpen.

Geef een reactie