Een dagje shoppen in Canterbury

Shoppen in Canterbury

Waarom niet eens een dagje Canterbury doen, zonder de geschiedkundige plaatsen te bezoeken en je louter over te geven aan shopping? Die gedachte kwam deze zomer bij mij op en op een woensdag in juli waren we weer eens weg met DFDS. Starten deden we met een overtocht van Calais naar Dover

Dover achterlatende, bereikten we vlug Canterbury. Doe als wij en kies voor het P&R-systeem. Canterbury heeft er drie die zeer efficiënt werken. Van maandag tot zaterdag van 7.00 uur tot 19.30 uur heb je voor £3 een bewaakte parkeerplaats met toiletfaciliteiten en elke 7 minuten een bus naar het stadscentrum. Wij kiezen meestal voor de P&R aan de New Dover Road, vlot bereikbaar via de A2 als je van Dover komt en afrit A2050 neemt. De bus stopt centraal bij het busstation waar je direct kan beginnen met je shopping odyssee.

Shoppingcomplex Whitefriars Centre

Naast het busstation is Whitefriars Centre. Dit shoppingcomplex in een autovrije zone geeft ruimte aan een 60-tal winkels. Je vindt hier de alom bekende High Street winkels zoals Marks & Spencer, Boots en Next. In de lente kwam de Ierse kledingketen Primark de plaats innemen van het verdwenen BHS.

Vlaggenschip van Whitefriars is Fenwick, een department store die je kunt vergelijken met de Inno in België of een V&D in Nederland. Je vindt hier op 4 verdiepingen stijlvolle dames- en herenkleding, afdelingen met parfums en beauty-artikelen en ook keuken- en interieurbenodigdheden. Fenwick heeft een eigen selfservice restaurant dat nu volledig gerenoveerd wordt en opnieuw opengaat in september. Ook de keten van de befaamde kok Carluccio is met een koffiebar en een klein restaurant aanwezig in Fenwick. In de kerstperiode heeft Fenwick de mooist versierde etalages in Canterbury.

Shoppen in het centrum van Canterbury

High Street doorsnijdt samen met St Peter’s Street en St George’s Street het centrum van Canterbury. Ook hier kan je overvloedig shoppen. Je vindt er o.a. Nason’s, een zeer oubollig aandoende winkel, waar je met Kerstmis altijd een speciale kerstkaartverkoop hebt. The Steamers Co en Lakeland zijn twee winkels waar je alles vindt voor je keuken. In Burgate heb je Quex Barn, waar je typisch Britse delicatessen vindt. Voor wie van nostalgie houdt: in deze buurt waar Sun Street en Palace Street elkaar ontmoeten, een snoepwinkel uit de oude doos. Alles in grote, doorzichtige dozen en je laat je zoetigheden wegen bij de balie.

Lunchen in Canterbury

Wil je een middagmaal gebruiken, keuze in overvloed. De bekende fastfoodketens, maar ook kleinere tearooms en broodjeszaken. Wij kozen ervoor een beetje uit het centrum te stappen. Niet ver hoor, zo’n 10 minuten richting Castle Street. Worthgate Place is een kleine groene oase, bijna aan het einde van Castle Street. Hier vind je The White Hart Pub, opgetrokken in het typische weatherbord-hout. Je kan hier typische Britse pubgerechten eten, van homemade pies tot fish & chips en jacked potatoes. Wij namen de sandwich met cheddar, tomaat en pickles. Het bier is van de lokale brouwerij Sheperd Neame uit Faversham.

Nog een tip

Als je bij het busstation je bus terug naar de P&R neemt, kijk goed naar je eindbestemming. De drie bussen voor de verschillende park & rides staan namelijk broederlijk achter elkaar.

Onze terugtocht over het Kanaal deden we weer met DFDS, maar nu met de ferry van Dover naar Duinkerken.

Tekst en foto’s: A. Charrin
Een uitgebreide versie van dit artikel verschijnt in het Periodiekse Mortsel

FERRY DOVER - DUINKERKEN ▸


Geef een reactie