Boxing Day in Engeland

Boxing Day UK

De kerst komt er weer aan en dat betekent op Tweede kerstdag in het Verenigd Koninkrijk: Boxing Day! Wat is het? Waar wordt het gevierd? Hoe wordt het gevierd? En wat is er te doen in Engeland tijdens Boxing Day? Je leest het allemaal in dit blog.

Hoe is Boxing Day ontstaan?

Boxing Day is ontstaan in 1871 in het Verenigd Koninkrijk, alle landen in het Koninkrijk vieren het. De naam ‘Boxing Day’ is tot stand gekomen doordat werknemers op de dag na kerst hun kerstpakket/box in ontvangst mochten nemen. Boxing Day vindt plaatst op 26 december, op deze dag is het openbaar vervoer niet tot nauwelijks beschikbaar. Verder zijn de meeste musea en andere attracties ook gesloten.

Hoe wordt het gevierd?

Boxing Day UK Shoppen

s’ Morgens vroeg je bed uit, snel naar de grootste warenhuizen die er zijn. Je komt er nog voor openingstijd aan en ziet honderden andere mensen die net als jij op zoek gaan naar de beste deals. Boxing Day is, net als Black Friday, een van de beste winkeldagen van het jaar. Winkels stunten met extreem lage prijzen om zo ruimte te creëren voor de nieuwe collectie.

Naast winkelen toont de bevolking zijn liefdadigheid. Alle ongewenste kerstcadeaus, kleding en voedsel wordt gedoneerd aan de bewoners die het wat minder breed hebben.

 Premier League wedstrijden en andere sportieve activiteiten

Premier League Wedstrijden

Naast winkelen is Boxing Day ook een feest voor de voetballiefhebbers onder ons. Al sinds de oprichting van de Premier League is het gebruikelijk dat er op Boxing Day een volledige speelronde gespeeld wordt. De stadions zitten tot aan de nok aan toe vol en de sfeer is geweldig. Ook dit jaar staan er weer een aantal mooie wedstrijden op het programma, met onder andere:

  • Liverpool – Newcastle United
  • Brighton – Arsenal
  • Manchester United – Huddersfield Town
  • Leicester City – Manchester City
  • Watford – Chelsea

Vossenjacht

In het verleden werden er op Boxing Day door de rijken ook vossenjachten georganiseerd. De vos werd net zo lang opgejaagd tot hij vermoeid raakte en kon worden doodgebeten door een hond. Later werd dit verboden en werd de vos met een kogel doodgeschoten. Gelukkig is het organiseren van vossenjachten sinds 2004 verboden.

Boxing Day Vossenjacht verboden

Wil jij zelf tijdens Boxing Day in het Verenigd Koninkrijk zijn? Boek dan snel jouw overtocht naar Dover of Newcastle via de website van DFDS. Wil je live een Premier League wedstrijd meemaken? Kijk dan snel onze voetbalreizen.

MET DE FERRY NAAR ENGELAND ▸


Geef een reactie