Tips voor het lange paasweekend

Eindelijk weer een paar dagen vrij tijdens Pasen? Heerlijk! Nu is alleen nog de vraag, wat ga je doen in deze dagen? In dit blog geef ik je een aantal tips voor het lange paasweekend.

Ga op stedentrip naar Canterbury.

Deze middeleeuwse stad staat bekend om haar mooie kastelen en de imponerende kathedraal. De kathedraal, Canterbury Cathedral, ligt midden in de stad en is daardoor eenvoudig te bereiken. Binnen een kijkje nemen is iedere dag mogelijk, bekijk de website van de kathedraal voor de actuele openingstijden.

Voor kinderen, maar stiekem vind ik het zelf ook heel leuk, is er het Wingham Wildlife Park, in dit park maak je van dichtbij kennis met de mooiste dieren zoals leeuwen en tijgers, maar ook pinguins en wasbeertjes wonen in dit ruim opgezette park. Vanaf Dover ben je al in een half uurtje rijden in Canterbury.

Op MiniCruise naar Newcastle

Cliché voor een DFDS Blog maar een MiniCruise naar Newcastle is toch wel een van mijn favorieten. Je kunt met DFDS een 3- of 4-daagse MiniCruise maken. Mijn voorkeur gaat uit naar de 4-daagse cruise aangezien er in Newcastle zoveel dingen zijn die je kunt doen die je eigenlijk niet wilt missen. Een paar voorbeeldjes zijn: Castle Keep, de grootste winkelcentra, het voetbalstadion en de vele (gratis) musea.

Om één ding hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken met Pasen, het paasontbijt! Dat kun je namelijk eenvoudig bijboeken en bij de hotels is het vaak inbegrepen.

Ontdek Dover

Om Zuid-Engeland te ontdekken hoef je eigenlijk helemaal niet zoveel te rijden. Blijf lekker in Dover. Een must see in Dover is Castle Dover, een door muren omringt kasteel op een heuvel.

Onderweg op de ferry naar Dover zie je ze al, de witte krijtrotsen. Ze zijn prachtig en worden ‘White Cliffs’ genoemd. Het leuke is dat je er ook een wandeling overheen kunt maken. Zeker een aanrader!

Je paasweekend plannen?

Heb je ook zin gekregen om er lekker op uit te gaan tijdens Pasen? Een overtocht naar Zuid-Engeland of toch liever een MiniCruise? De keuze is aan jou. Veel plezier!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie