Seven Sisters – wandelen over de krijtrotsen

Seven Sisters

Bij het zien van deze foto denk je misschien dat dit de beroemde White Cliffs van Dover zijn. Ze lijken er zeker wat op, maar deze mooie witte rotsformatie (the Seven Sisters) vind je een stukje zuidelijker in Engeland, een stukje ten westen van Eastbourne om precies te zijn. Vanaf de ferryhaven in Dover rijd je er in twee uurtjes naartoe.

Wandelen over de Seven Sisters

De krijtrotsen zijn niet te bereiken met de auto, dus haal je wandelschoenen maar tevoorschijn! Er zijn verschillende wandelingen mogelijk om de kliffen te bekijken. Eén van de meest populaire wandelingen is die vanaf Exceat, hier is ook het Visitor Centre van het Seven Sisters Country Park. Hier kun je o.a. een gratis kaart ophalen en advies krijgen over de verschillende wandelmogelijkheden. Parkeer je auto bij het Country Park in Exceat (betaald parkeren) en wandel langs de Cuckmere rivier richting Cuckmere Haven aan het strand, voor een prachtig uitzicht over de kliffen. Heen en terug is dit een wandeling van zo’n twee mijl, reken op een uur wandelen in totaal.

Birling Gap & Beachy Head

Beach Head - een van de hoogste kliffen van Engeland

Om een goede indruk te krijgen van hoe overweldigend mooi de Seven Sisters zijn, is een afdaling richting het strand aan te raden. Je kunt vanuit Birling Gap richting het westen lopen, naar een kiezelstrand vanwaar je een goed uitzicht hebt over de kliffen. Bovenop de klippen lopen kan natuurlijk ook! Als je richting het oosten wandelt (richting Eastbourne) kom je langs Beachy Head, één van de hoogste kliffen van Engeland.

Seaford Cottages

Voor het uitzicht van de bovenste foto van deze pagina kun je naar de Coastguard Cottages wandelen. Vanuit het Visitor Centre kun je in zo’n 1,5 uur een ‘circular route’ wandelen van ongeveer drie mijl.

Veel plezier bij de Seven Sisters! Laat je me weten wat je ervan vond?

OVERTOCHTEN NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Ik kwam al voor het eerst bij Beachy ahead in 1969. Er werd toen net een klimmer naar boven gebracht door reddingswerkers.
    Daarna vanaf 1978 jaarlijks met een schoolreis. En binnenkort (2-10) weer als gepensioneerde. Geweldig om naar Burling Gap te lopen over de cliffs.
    En oversteek Duinkerken-Dover bevalt het beste.

Geef een reactie